HAZA HÍR-MIX Terroristák támadják meg a gútai magániskolát!

Terroristák támadják meg a gútai magániskolát!

1151
hirdetés

Az utóbbi évek legnagyobb terrorelhárítási gyakorlata lesz április 17-én a szakközépiskolában

antiBrüsszelből irányított, egyszerre három országban folyó terrorelhárító gyakorlatot tartanak jövő héten szerdán. Ennek egyik helyszíne a gútai magánszakközépiskola lesz, ahol több ország ilyen jellegű szakembere is részt vesz. Az iskola élete, ahol éppen érettségi vizsgák folynának, alaposan felbolydul, hiszen minisztériumi engedéllyel még a vizsgákat is későbbre kellett áthelyezni.

Több ország terrorelhárítási központjának megfigyelője kapcsolódik be a gyakorlatba, amelynek nagyságára jellemző, hogy három harci helikopter is leszáll Gúta határában, ezek közül kettő támadó jellegű fegyverzettel lesz ellátva. Az eredeti tervek szerint az iskola környékén kellett volna landolniuk, de a kisváros határában még mindig olyan magas a talajvíz, hogy ezek a hatalmas csapatszállító gépmadarak leszállás közben megsérülhetnének.

A gyakorlat nem nélkülözi majd a látványos elemeket sem, hiszen a kommandósok a „túszok“ kiszabadítása érdekében az ablakokon keresztül hatolnak be a tantermekbe, ahol tűzpárbajba keverednek a túszejtőkkel.

Az EU-tagállamokat összefogó terrorelhárítási központok közös gyakorlatát a szerdai kormányülés után minden valószínűség szerint a szlovák oktatásügyi miniszter, a belügyminiszter és a kormány több tagja is megtekinti majd.

A gútaiaknak tehát nincs miért megijedniük, ha hallják a helikopterek dübörgését és a géppisztolyok ropogását, hiszen csak megelőző gyakorlatról van szó, viszont Gútát és környékét ennek révén Európa több országában is megismerhetik, mert a TA3 élőben közvetíti majd a mentési gyakorlatot. A helyszínt megközelíteni nem lehet, mert biztonsági okok miatt a terepet az iskola körüli utcákban a rendőrség lezárja.

DUNATÁJ HETILAP

fotó: illusztráció

hirdetés
Previous articleEllenzéki recept a munkanélküliségre: vissza mindent
Next articleAz MKP megyei képviselő jelöltjei a Komáromi járásban