HAZA BELFÖLD Terrorcselekménynek minősítették a pozsonyi lövöldözést

Terrorcselekménynek minősítették a pozsonyi lövöldözést

649
hirdetés

Terrorcselekményként vizsgálja tovább a két halálos áldozatot követelő pozsonyi lövöldözést a rendőrség – tájékoztatta a TASR-t Jana Tökölyová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

kép: Polícia Slovenskej republiky, facebook

„A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója a speciális ügyésszel való egyeztetés nyomán különösen súlyos terrorcselekménnyé minősítette át a pozsonyi Vár (Zámocká) utcai lövöldözést. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a bűntett kimeríti a terrorcselekmény fogalmát” – tette hozzá a szóvivő.
A Speciális Ügyészi Hivatal emlékeztet, hogy terrorcselekményben való részvételnek minősül a terrortámadás elkövetésének nyilvános helyeslése, amiért háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. „Daniel Lipšic különleges ügyész közlése szerint a bűnüldöző szervek határozottan fognak fellépni a terrorcselekményt helyeslő tettesekkel szemben” – jelentette ki Tökölyová.
A rendőrség egyúttal tájékoztatja a lakosságot, hogy figyelemmel követi a közösségi hálón azokat a bejegyzéseket, amelyek a kettős gyilkosság elkövetőjének lehetséges motivációit próbálják taglalni. „Ezeknek a bejegyzéseknek a szerzői visszaélnek azzal a helyzettel, hogy a rendőrség most nem reagálhat ezekre a hamis információkra. Továbbra is intenzív nyomozás zajlik, a nyomozó mindenben a Büntető törvénykönyv szerint jár el, és nem adható korábban részletesebb tájékoztatás csak azért, mert valaki hazugságokat terjeszt” – tette közzé az Országos Rendőr-főkapitányság a közösségi hálón.
Október 12-én este két fiatal férfi meghalt, egy nő megsérült a pozsonyi Vár (Zámocká) utcai támadásban, amelyet az LMBTQ-közösség szórakozóhelye előtt követtek el. A tettes elmenekült a helyszínről, a rendőrség másnap reggel holtan talált rá, az ügyben a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomoz.

TASR

hirdetés
Previous articleÉrsekújvár: Takarékoskodik a város a közvilágítással és a fűtéssel
Next articleDecemberben is kifizetik a 13. nyugdíjat, de alacsonyabb összeget