HAZA KÜLFÖLD Télapónak álcázott merénylő mészárolt Isztambulban: 39 halott

Télapónak álcázott merénylő mészárolt Isztambulban: 39 halott

993
hirdetés

Szakértő: várható volt egy európai támadás

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint várható volt egy támadás az európai földrészen, s úgy látszik, Törökország volt a legkönnyebb célpont. Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta: nagy valószínűséggel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet áll az isztambuli merénylet mögött.

    Isztambulban 39-en haltak meg egy a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri támadásban. A télapónak álcázott merénylő negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.
    Horváth József szerint Angela Merkel német kancellárnak nem volt igaza, amikor azt mondta, nem a terroristák határozzák meg, hogyan éljünk. Németországban és Törökországban is katonák és rendőrök tízezrei voltak riadókészültségben, mégsem tudták garantálni a biztonságot – tette hozzá, megjegyezve: ez azonban nem a biztonsági szervek hibája.
    A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évben kritikus tömeg „zúdult” Európára, és az itt élő másod- és harmadgenerációs fiatalok gyorsan radikalizálódnak. Ezzel a tömeggel a rendvédelmi szervek sem tudnak mit kezdeni – szögezte le Horváth József.

MTI

hirdetés
Previous articleÜnnepélyes keretek között vette át Gergely István a díszpolgári címet a komáromi városházán
Next articleHajnalban havazás várható!