HAZA KULTÚRA Tata: Zenei csemege Ausztriából

Tata: Zenei csemege Ausztriából

1030
hirdetés

Musiktheater LinzA Linzi Neues Musiktheater Ifjúsági- és Gyermekkórusa koncertjére várják az érdeklődőket a Menner Bernát Zeneiskolába augusztus 27-én csütörtökön 18.30-ra. A belépés díjtalan.

A Linzi Zeneszínház Ifjúsági- és Gyermekkórusa 2011-ben alakult. A 60 tagú együttesben 7-18 éves fiatalok énekelnek. Vezetője Ursula WINCOR, neves személyiség. A jelentkezőket kiváló zenészekből álló zsűri válogatta. 2012. április 12-én nyitották meg ünnepélyesen Linzben az új Zeneszínházat. Óriási, impozáns építmény, felettébb modern színpadtechnikával.

A megnyitóra Philip Glass (amerikai zeneszerző) komponált egy modern operát „Spuren der Verirrten” = „Tévelygők nyomai”, amelyben az ifjúsági kórusnak is jelentős szerepe volt. Érdekes részlet, hogy a darabban szerepel Tatabánya város! 2013-ban az „Év kórusa” címet kapta a Linzi Musiktheater Ifjúsági- és Gyermekkórusa. A színházi darabokon kívül (operák, musicalek, operettek és balett) a kórus más rendezvényeken is szerepel. Múlt évben egy kínai gyermekkórussal volt közös előadásuk Bécsben, de jótékonysági koncerteken is részt vettek már, és CD felvételek is készültek. 2015. május 8-án a TV-ben közvetítették élő adásban a háború végének 70. évfordulójára rendezett ünnepséget, amelyen a kórus is szerepelt. Idén első ízben zajlik a kórustábor külföldön, Magyarországon, Tatán! Kimondhatatlan örömmel készülnek a gyerekek a tatai utazásra, amelynek végén, augusztus 27-én, a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében színes programot adnak elő: egyházi zenétől kezdve klasszikus kórusműveken, osztrák népzenén át a musicalig – különböző nyelveken – sok érdekes darab lesz hallható. A koncert végére meglepetést terveznek!

Nagyszámú hallgatóságnak örülnének, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Közreműködők: Tatai Szent Márton Kamarakórus, Kapucinus Templom-, Szent Kereszt Templom-, Református Egyházközség kamarakórusaiból alakult együttes és ROSZMAN ÉVA (orgona, zongora)

Művészetpártolók: MENNER BERNÁT ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Tatai Szent Kereszt Plébánia

MONOSZKÓP Kultúrbisztró; Tata, Ady E. u. 61.

Monoszkóp – ezt látni kell! Tel: 34/656-733

Tatai Weber TERRANOVA Márkakereskedés; Környei u. 6. Tel: 06/20/582-0604

tata.hu

hirdetés
Previous articleCzimbalmosné Molnár Éva Komáromban: Az összefogást kell erősítenünk
Next articleAugusztus 20. – Neves felvidéki magyar közéleti személyiségeket tüntetett ki