HAZA KÜLFÖLD Támadás a tunéziai turistaövezetben: 27 embert gyilkoltak meg

Támadás a tunéziai turistaövezetben: 27 embert gyilkoltak meg

1053
hirdetés

Tunezia(430x286)Míg az első jelentések csak hét áldozatról számoltak be, sokkal súlyosabb lehetett a lövöldözés. Többségében külföldi turisták voltak az áldozatok.

A BBC szerint 27 embert gyilkoltak meg Tunéziában (Sousse, magyarosan Szúsza városban), amikor a két tengerpartközeli szállodára fegyveresek csaptak le. Egy helyi rádió szerint a halálos áldozatok többségükben német és brit állampolgárok voltak.

Ezt alátámasztani látszik az, hogy egyes források szerint a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a helyiek nem járnak ki a strandokra.

Az egyik érintett hotel a spanyol RiU szállodalánc tulajdonában volt. A spanyol kormány válságtanácskozást hívott össze az eset miatt.

Korábban a Reuters arról írt, hogy legalább egy fegyverest is agyonlőtték. A BBC pedig arról számolt be, hogy a belügyminisztérium hivatalosan nem erősítette meg az áldozatok számát, csak annyit közölt, hogy voltak veszteségek. A támadás részleteiről egyelőre keveset lehet tudni, de egy helyi rádió szerint Imperial Marhaba Hotelben történt a lövöldözés.

Biztonsági források arról számoltak be, hogy a két Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverkezett támadó közül az egyikkel tűzpárbajban végeztek a helyszínen, a másik elmenekült.

Az egyik érintett hotel az Imperial Marhaba volt. Arról nem érkeztek hírek, hogy melyik a másik megtámadott szálloda.

Egy szemtanú szerint lövöldözés zaja és robbanások hallatszottak a strandról, a fürdőzők ezt hallva menekülni kezdtek, és bezárkóztak szállodai szobáikba. Gary Pine brit turista az AP hírügynökségnek azt mondta, a fia látta, hogy valakit lelőttek a tengerparton.

A tuniszi Bardo Múzeum látogatói ellen márciusban elkövetett iszlamista terrortámadás óta magas fokú készültségben vannak a tunéziai biztonsági szolgálatok.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleHonda CR-V 2015: Kapott egy szenzációs motort
Next articleIzsa büszkesége