HAZA HÍR-MIX Koronavírus: Újabb szigorításokat jelentett be a kormány

Koronavírus: Újabb szigorításokat jelentett be a kormány

7930
hirdetés

Peter Pellegrini miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány szükségállapotot hirdet ki egyelőre csak az állami kórházakra vonatkozóan, melynek célja elsősorban az esetleges sztrájkok tiltása, illetve az egészségügyben dolgozók gond nélküli mozgatása, átirányíthatósága az országon belül. Elmondta továbbá, hogy az országban jelenleg 61 fertőzött személyt tartanak számon.

A kormány a holnapi naptól a következő szigorítások bevezetését jelentette be:

  • valamennyi kiskereskedelmi egység bezárása – kívéve az élelmiszer boltok, hentes üzletek, drogériák, gyógyszertárak, egészségügyi eszközök kiadására szolgáló részlegek, trafikok, posták, bankok, benzínkutak, kisállat kereskedések és telekommunikációs operátorok egységei
  • éttermek nyitva lehetnek – azonban vendégeket nem fogadhatnak, csupán házhoz szállíthatják az ételt, vagy ételkiadás formájában oldhatják meg a vendégek ellátását (pl. ablakon keresztül)

 

Elmondták még, hogy több mint 200 személyt tartanak számon a rendőrségen, akik megsértették a kötelező karantént. Ezen személyek a maximális 1650 eurós büntetést fogják kapni.

Bejelentették még, hogy a legnagyobb hazai munkaadó a VW, fontolóra veszi pozsonyi gyára teljes, vagy részleges bezárását koronavírus gyanú miatt. 

 

 

dunataj.sk

 

hirdetés
Previous articleKoronavírus – Meghalt az első magyar beteg
Next articleÚjabb intézkedéseket tett a komáromi operatív stáb