HAZA Egyéb Szombaton Csicsón rendezik meg az MKP járási konferenciáját

Szombaton Csicsón rendezik meg az MKP járási konferenciáját

808
hirdetés

Készülnek a megyei választásokra

336577_306039032766741_684229101_oAz MKP-ból kilépő pártszakadárok hiába alakították meg a Most-Híd pártot, a magyar választókat nem tudták megingatni, egyértelmű, hogy szlovák segítséggel tudtak csak bejutni a parlamentbe. Az utóbbi időben az is észrevehető, hogy az MKP-hoz hű választók sorai megszilárdultak, egyre több a támogatójuk, hiszen mindenkinek rá kellett döbbennie arra, hogy a Felvidék magyar közösségét csak az MKP tudja hitelesen képviselni. A parlamenten kívüli párt tevékenységéről, lehetőségeiről és a megyei választások előkészítéséről a járási konferencia előtt Petheő Attilával, az MKP komáromi járási elnökével beszélgettünk.

– Alig negyedévvel ezelőtt tanácskozott utoljára a párt legfelsőbb járási szerve. Mi indokolta a konferencia összehívását?

– Fontosnak tartjuk az elmúlt időszak újraértékelését, hiszen a Komáromi járásban újszerű párttevékenységet kezdtünk el. Elsődleges célunk az volt, hogy felmérjük, valójában hol tart a magyar közösség. Miután igyekeztünk átfogó képet alkotni, már a hosszú távú feladatokban gondolkodhattunk. Miután felmértük, hogy egyes alapszervezeteink mennyire terhelhetők, górcső alá vettük azt is, hogy a járási elnökség egyes tagjai milyen jellegű feladatokat képesek ellátni. Természetesen ezeket a többletfeladatokat is társadalmi munkában, mindennemű javadalmazás nélkül teljesítik tagjaink.

-Van érezhető változás?

– Elmondhatom, hogy egy fiatalos és pragmatikus csapatot sikerült kialakítanunk. Mindenképpen láttatni és éreztetni akarjuk, hogy egy generációs és módszerváltáson ment át régiónkban az MKP. A hozzánk hasonló, hétköznapi emberekre nem csupán választóként tekintünk, hanem partnerként is. Remélem, hogy sikerült szakítanunk azzal a megszokott sémával, amikor a politizáló csak beszél, de nem hallgatja meg a körülötte élőket. Ezekből a politikusokból joggal lett mindenkinek elege.

– Ön szerint mit várhat egy felvidéki magyar ember az Önök pártjától?

– Biztonságot! Valamennyiünk közös célja, hogy legyenek normális munkahelyek, mindenki többet lehessen családjával, és magyarként is békében élhessünk idehaza. Mindezt a Komáromi járásban úgy igyekszünk elősegíteni, hogy dolgos és hiteles embereket állítottunk a párt élvonalába. Ezért is tartjuk rendkívül fontosnak, hogy a régió gazdasági életében óriási szereppel bíró megyei parlamentben is hallassuk az átlagemberek igényeit és szavahihető, a magyar közösségért felelősséget érző embereket állítsunk a faluközösségek és városaink szolgálatába.

– A járási konferencia egyben a megyei választások előkészítésének első lényeges lépése lesz. Adódik a kérdés: koalícióra lép-e az MKP a Most-Híddal?

– Nem akarom megkerülni a választ, de úgy vélem, hogy az emberek csak mérsékelt érdeklődéssel figyelik az MKP-Most egyeztetéseket. Sokkal jobban érdekli őket, hogy mi lesz velük, a családjukkal, vagy településük fejlődésével. Alapszervezeteink tagságában egyébként fel sem merült a taggyűlések során, hogy az MKP ne teljes listával képviselje a járás magyar közösségét a megyei választásokon. Nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy korábban járási szinten csak mi kezdeményeztünk programszerű tárgyalásokat az együttműködés lehetőségéről a Most-Híddal. Ők szakították meg a tárgyalásokat. Az MKP járási vezetése számára ez lehetővé tette, hogy összpontosítottabban figyelhessünk a közösségre, és tegyük a dolgunkat, hiszen ezt várják el tőlünk az emberek.

– Köszönjük a tájékoztatást.

-z-

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleA fiatalok súlyosbodó munkaügyi gondjai
Next articleÜnnepek az otthon falai között