HAZA SPORT Szocsi 2014 – Nem közvetíti a hokimeccseket a szlovák köztévé (de a...

Szocsi 2014 – Nem közvetíti a hokimeccseket a szlovák köztévé (de a Markíza igen)

976
hirdetés

Az ország és a szlovák közmédia történetében először nem fogja közvetíteni az olimpia, s köztük a szlovák válogatott jégkorongmérkőzéseit a szlovák közszolgálati televízió (RTVS) – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség pénteken.

    A változás annak következménye, hogy a szocsi játékok hokimeccseinek közvetítési jogát Szlovákiában a Markíza kereskedelmi televízió szerezte meg. Azt, hogy a szlovák közmédia miért nem vásárolta meg a hagyományosan a legnézettebb televíziós programnak számító jégkorong-összecsapások közvetítési jogát, nem kommentálta a szlovák közmédia.
    Az, hogy a szlovák köztévé nem közvetíti az olimpia hokimeccseit, a szlovákiai televíziós közönséget ugyan nem érinti hátrányosan, mivel a közvetítési jogokat megvásároló kereskedelmi televízió programsugárzási lefedettsége gyakorlatilag azonos a RTVS lefedettségével, ám jelentős reklámkiesést és presztízsveszteséget okozhat az intézménynek. A helyzetet jól érzékelteti a tény, hogy a szlovák köztévé nézettsége az elmúlt években csak, az eddig kizárólag számára fenntartott, ilyen volumenű sportközvetítések során tudta túllépni a nagyobb kereskedelmi csatornák nézettségét.
    A szlovák köztévé az ország nézőközönsége körében legnagyobb érdeklődésre számot tartó jégkorongtornát ugyan nem, ám a Szocsiban február 7-én kezdődő olimpia többi sporteseményét közvetíteni fogja. Ez részben annak köszönhető, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a mostani téli olimpia esetében döntött először úgy, hogy a sportesemények közvetítési csomagjából külön választotta a hokimeccsek közvetítésének jogát.
    A szlovák válogatott a 2010-es vancouveri játékokon a negyedik helyen végzett.

MTI

hirdetés
Previous articleKét éves gitáros a siker küszöbén
Next articleFöldrengés vár a szlovák politikára, ha Fico lesz az új államfő