HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Szlovák lap: ittasan elesett és megsérült Dzurinda volt kormányfő

Szlovák lap: ittasan elesett és megsérült Dzurinda volt kormányfő

808
hirdetés

Ittas állapotban elesett és fejsérülést szenvedett Mikulás Dzurinda volt szlovák kormányfő, akit a baleset nyomán kórházi ellátásban részesítettek keddre virradóra Kassán – számolt be erről honlapján a Sme című napilap. A politikust kedden délelőtt hazaengedték a kórházból.

A Sme értesülése szerint a kétszeres volt kormányfő a kassai Hilton szálló előtt esett el hétfőn éjjel, a pozsonyi liberális lap által megszólaltatott tanúk szerint erősen ittas állapotban.
„… alig állt a lábán” – írták le az eset körülményeit a lapnak nyilatkozó taxisofőrök, akik azt mondták: Dzurinda a napokban 80. évét betöltő Rudolf Schuster volt szlovák államfő születésnapi ünnepségéről érkezett a szállodához.
A szemtanúk szerint a politikust a szálloda személyzetének kellett felsegítenie, s végül mentőt hívtak hozzá. A fejsérülést szenvedett volt kormányfőt a kassai Louis Pasteur kórház baleseti osztályán látták el, ahol megfigyelésre benntartották.
Dzurindát az orvosok még kedden délelőtt hazaengedték, s a volt miniszterelnök a kórházból való távozásakor sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. A Szlovák Kereszténydemokrata Unió-Demokrata Párt (SDKÚ-DS) egykori vezetője, jelenlegi parlamenti képviselője újságírók előtt azt hangsúlyozta: nagyon kellemetlenek számára a történtek, és sajnálja, hogy többletmunkát kellett adnia a kórház alkalmazottainak.
A baleset előzményei kapcsán elmondta: hétfőn autóval érkezett Kassára, egész nap vezetett, estére pedig az ünnepségen, ahol elmondása szerint pálinkát ivott, már fáradt volt. „Nem találtam el azt a pillanatot, amikor már nem kellett volna újabb kupicával innom” – jegyezte meg a jövőre hatvanéves Mikulás Dzurinda, aki szerint a történtek is azt jelzik, hogy már nem a legfiatalabb.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/7058388/dzurinda-si-v-kosiciach-rozbil-hlavu-podla-svedkov-bol-opity.html

MTI

hirdetés
Previous article„Elfogytak az eszközök Schumacher gyógyítására”
Next articleAz egészségügyi kiadások Szlovákiában emelkednek a leggyorsabban az OECD-ben