HAZA BELFÖLD Szlovák külügyminiszter: az új kormány hivatalba lépésével nem változik országa álláspontja az...

Szlovák külügyminiszter: az új kormány hivatalba lépésével nem változik országa álláspontja az ukrajnai háborúról

437
hirdetés

Szlovákia álláspontja az Ukrajna elleni orosz agresszióval kapcsolatban az új kormány hivatalba lépésével sem változik – jelentette ki Miroslav Wlachovsky szlovák külügyminiszter pénteken Prágában, miután találkozott Jan Lipavsky cseh külügyminiszterrel.

Fotó: MZV a EZ SR, facebook

    „Továbbra is segítséget nyújtunk Ukrajnának, igazságos békét akarunk” – mondta a tárgyalások utáni sajtótájékoztatón Wlachovsky újságíróknak.
„Szüntelenül azt hangsúlyozom, hogy a nemzetközi politikában folytatni kell Ukrajna támogatását” – tette hozzá Lipavsky.
Mindkét miniszter elmondta, hogy a kétoldalú kapcsolatok témái mellett foglalkoztak a közép-európai együttműködéssel, az orosz-ukrán háború fejleményeivel, az időszerű biztonságpolitikai témákkal és a szándékosan félrevezető információkkal is.
A hét elején kinevezett szlovák szakértői kormány külügyminisztere néhány órás bemutatkozó látogatást tett Prágában. Lipavsky nagyra értékelte, hogy új szlovák kollégájának első külföldi útja Csehországba vezetett. „Kétoldalú kapcsolataink egyediek a világon. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez így is maradjon” – szögezte le a cseh miniszter.
A sajtótájékoztatón megerősítették, hogy a cseh és a szlovák kormányfő, Petr Fiala és Ódor Lajos a jövő héten Pozsonyban, a Globsec biztonságpolitikai konferencia keretében kétoldalú találkozót tart.


MTI

hirdetés
Previous articleŠTS: Marian K-t felmentették, Alena Zs-t bűnösnek találták a Kuciak-ügyben
Next articleLadányi Lajos és Orosz Örs kapta az idei Szlovákiai Civil Becsületrend-díjat