HAZA SJG Szép Magyar beszéddel a kerületi és az országos döntőbe jutottak a Selye...

Szép Magyar beszéddel a kerületi és az országos döntőbe jutottak a Selye János Gimnázium diákjai

733
hirdetés

Bevallom, a szívemhez legközelebb álló verseny felkészülési folyamata a tanév során a ismét a legtöbb izgalmat tartogatja számomra. A magyar nyelv sokszínűségét, csodálatos hangzását a Szép magyar beszéd verseny egyes fordulói során újra és újra átérezzük, és biztos vagyok abban, hogy versenyző diákjaink és tanárkollégáim ugyanígy vannak ezzel.

A versenynek komoly hagyományai vannak, az országos döntőbe jutottak évtizedek óta Kassán találkoznak, szinte fesztiváljellegűvé nőtte ki magát az utolsó megmérettetés. S ha a Teremtő tehetséges diákokkal „szolgál” a tanárnak, a közös munka igazi örömforrás.

Úgy gondolom, ezek az érzések versenyző diákjaink lelkében is ott vannak, ezen a versenyen ugyanis csakis a „Jót s jól!” elvet vallóknak lehet sikere.

Ebben a tanévben a nyolcosztályos tagozat diákjai közül kis primos diáklányunk, Németh Hanna Viktória a járási fordulóból továbbjutva március 31-én a kerületi fordulóban fog versenyezni. A négyosztályos tagozat végzős diáklánya, Lénárt Dóra, valamint a harmadik évfolyam tanulója, Baranyai Gergő pedig a kerületi megmérettetésen túljutva már Kassára készül. Dóri a Nyitrai kerület legjobbjaként várja az országos döntőt, Gergő pedig a továbbjutását a negyedik helyezéssel biztosította. Az országos döntőre április végén kerül sor, addigis van mit tenni, hiszen a háromfordulós verseny minden egyes része más jellegű felkészülést igényel. Bő hónapunk van rá, hogy megfeleljünk a fentebb említett Kazinczy-idézetnek, és továbbadjuk a verseny üzenetét: legyünk büszkék anyanyelvünkre, és kellő odafigyeléssel műveljük azt!

Mindhárom diákunknak szívből gratulálok, hasonlóan Baranyai Gergő felkészítő tanárának, Spátay Adrianának!

Gyerekek, sok sikert Kassán!

Farkas Adrianna, felkészítő tanár

hirdetés
Previous articleÉrsekújvár: Gyújtogatással gyanúsít egy személyt a rendőrség
Next articleCifrapalota, zöld az ablaka