HAZA RÉGIÓ Szent Korona Ünnepség Köbölkúton

Szent Korona Ünnepség Köbölkúton

783
hirdetés

41158_200_200A Csemadok Köbölkúti Alapszervezetétől kedves meghívó jött, mellyel augusztus 10-ére Szent Korona Ünnepségre invitált a rendezőség a köbölkúti római katolikus templomba.
A program délután 14.00 órakor kezdődött ünnepi szentmisével. A szentmise előtt a magyar államiság jelképét és a koronázási ékszereket, a jogart és az országalmát, a Szent Korona Lovagrend Nagykancellárja, Mireisz Tibor és Hummel Gizella liturgikus ötvösművész hozta be a templomba.
A magyar Szent Korona méretarányos másolatát Hummel Gizella ötvösművész készítette. A szentmisét követte Mireisz Tibor előadása „A Szent Korona keresztény küldetése” címmel.
A jelenlévők sok érdekességet megtudtak a koronáról, többek között, hogy az egyetlen beavató korona, melyet csak királlyá szentelésekor viselhetett az uralkodó, aki Istentől kapta hatalmát.
Az előadás után emlékműsor következett, melyet a Cantate Domino egyházi énekkar, a Csemadok mellett működő asszonykórus és a Vadvirág néptánc együttes adott elő. A műsor méltó zárása volt a nagyon megható, felemelő ünnepi összejövetelnek.
Köszönet a résztvevők számára sokáig emlékezetes rendezvény megszervezéséért a Csemadok Köbölkúti Alapszervezete vezetőségének és elnökének Dudás Anitának.

Boócz Mária, Felvidék.ma
41158 141158 241158 341158 441158 5

hirdetés