Kezdőlap RÉGIÓ Szalagátvágások kampánycélra

Szalagátvágások kampánycélra

580
MEGOSZTÁS

Beruházások, amelyeket majd ünnepélyesen át lehet adni…

Illusztráció

Évek óta „paraszthülyítési” rendezvényekre használja fel a választások megelőző heteit a komáromi önkormányzat képviselőtestülete. Három éven keresztül csak kölcsönökből képes városszépítést végezni, az önkormányzati választások előtt azonban hirtelenjében felgyorsulnak az események és akkor sorra adják át a parkolókat, járdákat, kukatárolókat. Ezt az eseménysort idén sem „ússzák meg” a komáromiak.

A nyár előtti utolsó önkormányzati ülésen 249 ezer eurós fejlesztési csomagról döntött a testület, amelynek elsődleges célja a lakókörnyezetek javítása. Az elképzelések a következő hónapokban megvalósulnak, sok területet érintenek. Hirtelenjében
felszabadultak a korábban oly szigorúan védett tartalékok, 182 ezer euró a beruházási alapból, 9 ezer euró pedig a képviselők tartalékalapjából.

A város több területét érintő csomag részét alkotja játszóterek, parkolók, járdák és kukatárolók kiépítése, de egy új fitneszpark is létesül a termálfürdő előtt, amely az idősebbek testmozgását is szolgálja. Lehetőség nyílik a Kossuth tér szökőkútjának rendbetételére, viszont szó sem esett az elhíresült nyilvános illemhely üzemképessé tételéről is. A tervek szerint az ősz folyamán a lakosság igényei szerint a városban több helyen sor kerül majd díszfák kiültetésére.

Érdemes megvizsgálni, hogy hol és mivel gazdagodik Komárom városa. A termálfürdő előtti területen fitneszpark létesül és 30 ezer euróért parkfelújításra is sor kerül. A Komensky utcai iskola mellett (a Víz utcában) 13 ezer euróért parkolókat építenek ki, a VII. lakótelepi Szegfű utcában viszont a parkolók kialakítására a testület 30 ezer eurót hagyott jóvá. Arra, hogy a Seress Rezső utcában parkolóhelyek kijelölésére kerülhessen sor, 2 ezer eurót hagytak jóvá. Nem lesz baj a legkisebbek szórakozásának bebiztosításával sem, bár az is igaz, hogy a nehezen beilleszkedő polgárok Komáromban folyamatosan „gondoskodnak” arról, hogy a gyermekjátszóterek ne sokáig legyenek használhatóak. Húszezer euróért kerül sor a Klapka lakótelepi Selye János utcában egy új játszótér kialakítására, miközben feleennyiből (10 ezer euróért) a II. lakótelepi Udvaros utcában létesítenek játszóteret. Az I. lakótelepi E. B. LukáČ utcában is csak 10 ezer euró jut az új játszótérre. Városi játszóterek javításására 20 000 eurót hagyott jóvá az önkormányzat, a Fullánkocska játszótér melletti aszfaltfelület felújítása 12 ezer euróba kerül.

Egyes járdaszakaszok is megújulnak, az E. B. Lukáč és a Szabadság utca közti járdaszakasz javítására 20 ezer euró jut, a Petőfi utcai járdafelújítás értéke 10 ezer euró, viszont a talán örökre mostohagyermekként kezelt Örsújfalun a főút melletti új járdaszakasz kiépítésére csak 10 ezer euró jutott. És ha már ennél a városrésznél tartunk, meg kell említeni, hogy 7 ezer euróért végzik majd el az óvoda épületének hőszigetelését, viszont egyetlen cent sem jutott az alapiskola felújítására és benne közösségi központ létesítésére. Itt jegyeznénk meg, hogy a városi képviselő-testület valószínűleg teljesen megfeledkezett a gadóci kisiskola épületéről, amelyet benőtt a gaz és a bokrok tömege. Jutott viszont az Ispotály utcai „konténerállomás” teljes javítására, mégpedig 10 ezer euró.

A Villanytelepi út és a Mély utca összekötésének projektje is elkészülhet, erre 10 000 euró jutott. A Singellőben levő Erdő utcában végre sor kerül egy csapadékelvezető kiépítésére 12 ezer euró értékben.

A Kossuth téri szökőkút javítása 8 ezer euróba kerül, holott az egyértelműen kivitelezői hibák miatt nem működik.

Komárom több pontján 7 ezer euróért ültetnek ki díszfákat. A felújításra szánt pénzből végre sor kerülhet a Határőr utcai iskola tornaterme világításának korszerűsítésére, 8 ezer euró értékben.

DUNATÁJ HETILAP 29/2018

hirdetés