HAZA BELFÖLD Szabadlábra helyezték Dušan K.-t, az ügyészgyilkosság előkészítésének vádlottját

Szabadlábra helyezték Dušan K.-t, az ügyészgyilkosság előkészítésének vádlottját

631
hirdetés

Kiengedték az előzetes letartóztatásból Dušan K.-t az ügyészgyilkosságok előkészítésének egyik vádlottját. A Legfelsőbb Bíróság kedden (február 7.) helybenhagyta a bazini Speciális Büntetőbíróság korábbi határozatát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Illusztráció, Pixabay

„A Dušan K. büntetőügyében tartott zárt ülésen a Legfelsőbb Bíróság elutasította az ügyész által a Speciális Büntetőbíróság 2023. január 13-i határozata ellen benyújtott panaszt. A szenátus teljes mértékben egyetért az elsőfokú bíróság álláspontjával” – közölte a szóvivő. A vádlottnak elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.
Négy személy – Marian K., Alena Zs., Dušan K. és Darko D. ellen emeltek vádat Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt. Sz. Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén adott megbízást Marian K., Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

TASR

hirdetés
Previous articleA komáromi Papp Lajos ontja a KO-győzelmeket
Next articleTörök-szíriai földrengés – Erdogan: 8500 fölé emelkedett a törökországi halottak száma