HAZA BELFÖLD Sulík: Az SaS nem fogja kezdeményezni Mikulec leváltását, kizárja az egyezkedést

Sulík: Az SaS nem fogja kezdeményezni Mikulec leváltását, kizárja az egyezkedést

419
hirdetés

Az SaS parlamenti képviselői nem fogják kezdeményezni Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter leváltását, és nem is fognak támogatni ilyen kezdeményezést – jelentette ki újságíróknak Richard Sulík, a párt elnöke. Igor Matovič, az OĽANO elnöke a közösségi hálón azt írta, Sulík a „tétovázó” képviselőkkel egyezkedik, hogy támogassák Matovič leváltását, cserébe pedig közösen „kivégzik” Mikulecet, „kéz a kézben a maffiával” és a „SmeroHlas”-szal. Sulík felháborítónak nevezte a bejegyzést és kizárt mindennemű ilyen egyezkedést. Emlékeztetett, hogy a belügyminiszter leváltására tett legutóbbi próbálkozás során az SaS képviselői tartózkodtak.
Juraj Krúpa (SaS), a parlament védelmi bizottságának elnöke beszélt csütörtökön délután arról, hogy Roman Mikulecet le kellene váltani, mert nem tudja kezelni a válsághelyzeteket. A bizottság azért ült össze, hogy megvitassa a cseh és osztrák részről bevezetett határellenőrzés után kialakult helyzetet. „Tekintsék ezt a védelmi bizottság elnöke véleményének. Biztos volt rá oka, hogy ezt nyilatkozta. Megvitatjuk a helyzetet a frakcióban, de nem kezdeményezzük Roman Mikulec leváltását és nem is csatlakozunk ilyen kezdeményezéshez” – szögezte le Sulík.
Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője azt mondta, nem olvasta Matovič bejegyzését, de szerinte sem okozna gondot az SaS-nek a Smer-SD-vel, a Hlas-SD-vel vagy a szélsőségesekkel szövetkezni és szétverni a kormányt. Azt viszont Šipoš kizárta, hogy ő vagy bármelyik párttársa tárgyalt a szélsőségesekkel, és egyezségeket kötnének a háttérben.

TASR

kép: facebook

hirdetés
Previous articleOrbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
Next articleUkrajnai háború – Századvég: az Egyesült Államok és Kína nyer, mindenki más veszít a brüsszeli szankciókkal