HAZA KÜLFÖLD Stratégiai megállapodást köt a Magyar kormány a Huawei Technologies Hungary Kft.-vel

Stratégiai megállapodást köt a Magyar kormány a Huawei Technologies Hungary Kft.-vel

859
hirdetés

Újabb nagyvállalttal, a Huawei Technologies Hungary Kft.-vel köt stratégiai megállapodást a kormány a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozat szerint.

    A kormány felhatalmazása alapján a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára írja alá a megállapodást.
    A tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást a kabinet, ebből már több mint egytucatnyit aláírtak.
    A kínai székhelyű Huawei Technologies Corporation mobil távközlési eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó multinacionális vállalat a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve.
    A Huawei nettó profitja 2012-ben 33 százalékkal nőtt a 2011-es adatokhoz képest, mintegy 15,4 milliárd jüan (539 milliárd forint) nyereségre tett szert tavaly, miközben forgalma 8 százalékkal 220,2 milliárd jüanra (7,7 ezer milliárd forint) nőtt. A jó eredményeket elsősorban új telekommunikációs projektjeivel és okostelefonjainak növekvő eladásával magyarázza a vállalat.
    A jövőt illetően is optimista a cég, a következő évekre is forgalmának és profitjának növekedését jósolja. Ahogy Meng Cseng-fej, a vállalat alapítójának lánya az egyelőre nem auditált eredmények közlésekor, idén januárban fogalmazott, jövőre a forgalom 10-12 százalékos bővülésére számítanak.
    A cég Európában 7 ezer embert foglalkoztat, világszerte több mint 150 országban pedig több mint 140 ezret.
    A Huawei Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).
    A cég 2009 óta a magyarországi Európai Ellátó Központjában (ESC) összeszerelt termékeivel látja el a teljes európai térséget, valamint az észak-afrikai és a közel-keleti országokat.

MTI

hirdetés
Previous articleCseh lap: Prága segítsen Pozsonynak és Budapestnek a Benes-dekrétumok ügyében!
Next articleMagyar vasúti táblák a Lévai járásban