HAZA BULVÁR Stahl Judit: „Idén karácsonykor csendes ünnepet szeretnék”

Stahl Judit: „Idén karácsonykor csendes ünnepet szeretnék”

823
hirdetés

A friss könyves Stahl Juditot kérdeztük arról, hogyan ünnepelnek idén, milyen karácsonyt terveznek.

Úgy gondoltuk, az új szakácskönyvvel járó rengeteg munka után, Stahl Judit és családja csendes ünnepet szeretne. Igazunk lett.

„Idén karácsonykor úgy ünnepelek, hogy felezek. Azaz kapásból lehúzom felére az ünnepi listámat. Elegem van abból, hogy ezek a napok a pihenés helyett lassan egy erőnléti edzőtáborral felérnek, és pont ami lényeges, arra sosem jut idő. Ezért először szokás szerint összeállítom a karácsonyi teendők listáját, ahogy minden évben megteszem. Ebbe beleveszek mindent, de mindent: például, hogy melyik napra mit tervezek főzni-sütni; ki és mikor jön majd hozzánk, illetve mi hova és kihez megyünk meg ehhez hasonlókat. De ezután jön a lényeg!”

„Amikor elkészült a lista, szép sorban kihúzok róla minden második tételt, legyen az étel, ital, program vagy bármi más. Mert tudom, hogy szívem szerint benne hagynék mindent, de aztán meg fáradtabbak leszünk az ünnepek után, mint előtte voltunk. Tehát nem főzök a karácsonyi vacsorára kétféle levest, csak egyfélét, és nem zsúfolom tele az utána következő napokat két vendégséggel, hanem csak egyet abszolválunk, és így tovább. Remélem, ezzel a módszerrel tényleg olyan ünnepünk lesz, amilyet mindig is szerettünk volna: nyugalomban együtt lenni, társasozni, beszélgetni, kirándulni, vagy csak üldögélni, és bambulni magunk elé a kanapén. Mert a kevesebb több, mint a sok.”

hir24.hu

hirdetés