HAZA RÉGIÓ Sportlövő olimpikonok köszöntése Dél-Komáromban

Sportlövő olimpikonok köszöntése Dél-Komáromban

1292
hirdetés

1Miskolczi Juliannát és Sidi Pétert fogadták szeptember 1-jén a Városháza dísztermében. Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester, Molnárné dr. Taár Izabella a járási hivatalvezetője, dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző, Beigelbeck Attila a KVSE elnöke, Horváth Gyula a humán bizottság sportügyekért felelős tagja, és Horváth Zsolt a sportlövő szakosztály vezetője vett részt. Az olimpikon díszoklevelet és ajándékcsomagot kaptak, a kötetlen beszélgetés során pedig a riói élményeikről is beszámoltak.

A 2014-es Európa-bajnok Miskolczi Julianna az olimpia első napján első magyarként mérettette meg magát. Augusztus 6-án már reggel 8.30-kor el kellett foglalnia lőállását légpuskában. A számban végül a 22. helyen végzett.

Jobb eredményt vártam magamtól. Tudtam, hogy mennyien drukkolnak nekem, hiszen folyamatosan kaptam az üzeneteket. A verseny előtti nap azonban már nem néztem meg a telefonomat, nem akartam, hogy ez a tudat nyomásként nehezedjen rám – tudtuk meg Miskolczi Juliannától, aki érdekelt volt a kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett számában is. A sportlövőnek összesítettben 577 kör lett az eredménye – itt a kvalifikációs eredményénél lényegesen jobb teljesítményt nyújtott – és szintén a 22. helyet szerezte meg.

Szeretnék ott lenni négy év múlva Tokióban. Ez elvárás is magamtól, bizonyítani szeretnék. Összességében nagyon jó hangulatban telt az olimpia. Nem először jártam Rióban, voltam már ott világkupán. Örültem, hogy több küzdelmet is láthattam, így én is szurkolhattam a magyaroknak – tette hozzá az olimpikon.

Miskolczi következő komolyabb versenyére jövő tavasszal kerül sor, márciusban Mariborban rendeznek Európa-kupát. Sidi Péter javítva londoni hatodik helyezésén Rióban ötödikként végzett a légpuska 10 méteres számában.

Egyáltalán nem vagyok csalódott. Nagyon közel volt a dobogó. Az új szabályrendszer miatt csúsztam le az éremről. Mindössze egy kört kellett volna jobban teljesítenem. Büszke vagyok rá, hogy eddig minden olimpiámon döntős voltam. Magyar viszonylatban én vagyok az egyetlen olyan sportlövő, aki öt olimpián vett részt. Világviszonylatban azonban ismerni olyat, aki tízet csinált végig. A sportlövészet kortalan sportág, így 3-4 olimpia még biztosan bennem van. A riói ötödik hellyel két olimpiai pontot szereztem a Magyar Sportlövő Szövetségnek, ezzel a sportlövészet ismét a hét legjobb sportág közé került – nyilatkozta Sidi Péter.

Az olimpikon jelenleg a világ TOP 10 sportlövőinek egyike, Tokióban bizonyára ismét viszontlátjuk. Sidinek nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen szeptember második felében már Európa- és világkupa döntőn áll lőállásba. Ez utóbbira csak a világ nyolc legjobbja kapott meghívást.

Nem hiába kapta meg Komárom pár hónappal ezelőtt a „Sportlövész város” kitüntető címet a Magyar Sportlövő Szövetségtől – mondta dr. Molnár Attila az olimpikonok fogadásán. Sidi Péter és Miskolczi Julianna óriási büszkeségei Komáromnak. A világszínvonalú versenyzők jelenléte arra kötelezi az önkormányzatot, hogy minden segítséget megadjanak ahhoz, hogy a sportolók méltó körülmények között edzenek. A legfontosabb feladatok közé tartozik az utánpótlás nevelés is.

 

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleRenault Talisman Grandtour TCe 200 EDC Initiale Paris: Csúcsszereltség, csúcsteljesítmény
Next articleLegény a talpán