HAZA HÍR-MIX Speciális műtővel bővítik a gútai egynapos sebészetet

Speciális műtővel bővítik a gútai egynapos sebészetet

1849
hirdetés

„Kinőtte magát” a Kis-Duna Panzió

Egészen az 1965-ös árvízig működött röntgenkészülék Gútán, az új egészségügyi központban viszont csak a báriummal kezelt falak és ajtók kerültek felszerelésre. A tagadhatatlanul lokálpatrióta dr. Viola Miklós és kollégája, dr. Máriási László volt az, aki ezen a téren megtette az első lépést és rendelőjüket felszerelték az orvosdiagnosztika számára elengedhetetlenül fontos műszerrel. Később azután nagy fába vágták a fejszéjüket, létrehozták a modern egynapos sebészetet és a város első magánpanzióját. Mindennek több mint másfél évtizede, s mostanra az intézmény falai már szűknek bizonyultak, így a napokban elkezdték az épület bővítését.

Hamarosan befejeződik a földszint falazása
Hamarosan befejeződik a földszint falazása

A gútai egynapos sebészeti központ Nyitra megye legmodernebb és legismertebb sebészetévé vált. Hosszú út vezetett idáig, hiszen a jövő év áprilisában lesz öt éve, hogy az egészségügyi központból a saját intézetükbe költöztek.
– Az egynapos sebészetünk lényege, hogy a hagyományos rendeléseken, vagyis a baleseti gipszeléseken, ambuláns kezeléseken kívül a laparoszkópos technikára fordítottunk kiemelt figyelmet. Ez a technika lehetővé teszi a műtétek elvégzését kis sebmetszésekből, aminek következtében kisebb a műtét utáni fájdalom, s a páciens pár órával a műtét után otthon folytathatja a lábadozását és jelentősen csökken a munkaképtelenség ideje is. Szerződéses viszonyban állunk mind a három betegbiztosítóval, így a magas színvonalú ellátásért csak minimális összeget térít a páciens. Ez alól kivételt képeznek a plasztikai műtétek – magyarázza Máriási László sebész, a Medhir Kft. egyik tulajdonosa, majd kiegészíti: – Ebben az évben a műszerállományunk bővítése lehetővé tette a modern nőgyógyászati beavatkozások elvégzését is. Így a sebészeti, baleseti sebészeti, ortopédiai és a plasztikai sebészeti beavatkozások után ez az ötödik szakterület is teret kapott. – Az elkövetkező egy évben további bővítésekkel szeretnénk még színvonalasabbá és sokrétűbbé tenni a tevékenységünket. Elkezdődött az új műtő kialakítása, amely befejezése után akár napi 10 páciens műtéti ellátását is lehetővé teszi. Megoldódhat további szakrendelők megnyitása, mint a nőgyógyászati, és plasztikai sebészeti rendelésé. Külön épületbe kerül a mosoda, amelybe a legmodernebb ipari mosógépek kerülnek. Az épület bővítésének további eredménye, hogy a panziós részleget további nyolc szobával bővíthetjük, ugyanis nagyon sok az olyan idős ember, aki hosszabb ideje beköltözésre vár – nyilatkozta lapunknak dr. Viola Miklós sebész, a Medchir Kft. másik tulajdonosa.

Dr. Máriási László és dr. Viola Miklós sebész – lépést tartva a 21. század kihívásaival – a régió legmodernebb egynapos sebészetét szeretnék kialakítani
Dr. Máriási László és dr. Viola Miklós sebész – lépést tartva a 21.
század kihívásaival – a régió legmodernebb
egynapos sebészetét szeretnék kialakítani
Különálló épületet kap az intézmény mosodája, ahol tisztítják és fertőtlenítik majd a sebészeti rendelő és a panzió lakóinak szennyesét
Különálló épületet kap az intézmény
mosodája, ahol tisztítják
és fertőtlenítik majd a
sebészeti rendelő és a panzió
lakóinak szennyesét

DUNATÁJ HETILAP 48/2015

hirdetés