HAZA VÁLASZTÁSOK Simon Zsolt otthagyta a Most-Hidat

Simon Zsolt otthagyta a Most-Hidat

1063
hirdetés

60234A Most-Híd országos tanácsának ma délutáni, március 19-i ülésén Simon Zsolt volt az egyik a háromból, aki ellenezte a kormányba lépést.

Az ülésről távozva, újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem fog részt venni a frakció munkájában, és ezzel párhuzamosan lemondott a pártban viselt minden választott tisztségéről, valamint a párttagságáról.

Az országos tanács ülésén az 50 tagból 44 vett részt Simon elmondása szerint, ebből 40-en támogatták a belépést a harmadik Fico-kormányba, hárman elutasították, egy pedig nem szavazott. Bugár Béla korábban 41 támogató szavazatról beszélt. A kormányba lépést elutasító hármak egyike Simon Zsolt volt, a másik az újságírói kérdésekre vele együtt válaszoló František Ondrušek, a harmadik személy nevét viszont nem árulta el.

A tanácskozást építő jellegűnek nevezte az egykori mezőgazdasági miniszter, és nem érzi úgy, hogy a távoztával bárkire haragudna, vagy ellenségei lennének a pártban, csak „vannak dolgok, amelyeket nehéz tudomásul venni”. Úgy véli, a pártprogramokat össze lehet fésülni, ha nagyon akarják, de mivel a miniszterelnököt továbbra is Robert Ficónak, a belügyminisztert továbbra is Robert Kaliňáknak hívják majd, és többen is a helyükön maradnak, a kormány jellege nem változik. Simon nem tudja elképzelni, hogy a parlamenti bizottságban egy oldalon üljön a tárgyalóasztalnál a Smer és az SNS képviselőivel, mivel a saját értékrendjét nem tartja összeegyeztethetőnek az övékkel.

Az új párt alapítására, illetve az MKP-be való visszatérésére vonatkozó kérdést elviccelte, de mindkettőre nemleges választ adott, és elmondta, hogy független képviselőként folytatja.

aktuality.sk/Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleLezuhant egy utasszállító gép Dél-Oroszországban, 61 ember meghalt
Next articleHivatalosan is döntött a Most-Híd: belép a szlovák kormányba