Kezdőlap HÍR-MIX Simon Zsolt Komáromban jelentette be, hogy új pártot alapít Magyar Fórum néven

Simon Zsolt Komáromban jelentette be, hogy új pártot alapít Magyar Fórum néven

2020
MEGOSZTÁS

Simon Zsolt ma ebéd után a Tiszti pavilon dísztermében, induló csapatával a háttérben jelentette be, hogy a mai nappal elkezdi egy új magyar párt megalakulásához szükséges szavazatok gyűjtését.

Ahogy a sajtótájékoztatón elmondta a párt elsősorban a déli régiókban lakókat szeretné megszólítani. Az induló csapatban ezért megtalálható valamennyi déli járás képviselője. (A komáromi régióért Bodoki Péter vállalkozó, volt kiváló ökölvívő lesz a felelős vezető. ) Simon kiemelte, hogy a tagok között rengeteg a fiatal és nagy részük egyetemet végzett.

A Magyar Fórum, elmondása szerint nem fog a jövőben együttműködni a Smerrel az SNS-el és Kotleba pártjával sem. Garancia szeretne lenni arra, hogy a magyar szavazatok többé nem végzik a MOST-HÍD által a Smer és az SNS karmaiban. Az MKP pedig az utóbbi két évben semmi jelét sem mutatta annak, hogy képes volna valamit felmutatni és átlépni az 5%-os parlamenti küszöböt. Ezért is lesz véleménye szerint szükség egy új magyar pártra.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen Komáromot választotta a párt bemutatkozója helyszínéül elmondta, hogy szerinte Komárom egy szimbólum a szlovákiai magyarság számára. Továbbá, hogy az MKP és a MOST-HÍD is Komáromban nagyon sok szimpatizánst vesztett. Az MKP alapszervezete kétszer is fel lett oszlatva és a HÍD sem tudott igazán gyökeret verni Jókai városában. Ezért szerinte a komáromiak érezhetik át legjobban egy új magyar képviselet szükségességét a régióban.

Simon egy további kérdésre még elmondta, hogy ez év végéig szeretnék összegyűjteni a regisztrációhoz szükséges 10000 aláírást és az elkövetkező parlamenti választásokon szeretné magát megmérettetni először a párt.

 

dunataj.sk

hirdetés