HAZA SZÍNES - ÉRDEKES SHMÚ: Szeptemberben a megszokottnál jóval alacsonyabb volt az átlaghőmérséklet

SHMÚ: Szeptemberben a megszokottnál jóval alacsonyabb volt az átlaghőmérséklet

488
hirdetés

Szeptemberben a megszokottnál alacsonyabb volt az átlaghőmérséklet, előtte hónapokon át kivételesen meleg volt az idő. Jelentős különbség volt az augusztusi és a szeptemberi átlaghőmérséklet között, egyes területeken megközelítette a kétszámjegyű értéket – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

foto: illusztráció, pixabay.com

„Áprilisban és májusban erőteljesen felmelegedett, augusztusban és szeptemberben erősen lehűlt a levegő” – közölték a meteorológusok.
Például áprilisban a Pozsonyi Koliba városrészben 9,4, májusban pedig 17,4 Celsius-fokos havi átlaghőmérsékletet mértek. Szeptemberben viszont 22,7-ről 14,8 Celsius-fokra csökkent ez az érték. Szilicén (Silica) az áprilisi 7,1-ről májusban 15,4 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet, szeptemberre pedig drasztikusan, 21,6-ról 13,2 Celsius-fokra csökkent.
Szinte az ország teljes területén megszűnt az aszály, kivéve a Duna menti alföld délnyugati részét, ahol mérsékelt szárazság van. Szlovákia területén normális és nagyon csapadékos időjárási viszonyok uralkodnak.

TASR

hirdetés
Previous articleKét lány is képviselte Komáromot a westernlovaglás Szlovák bajnokságán
Next articleNyolc témakörös programját mutatta be a Szövetség Komáromban