HAZA SZÍNES - ÉRDEKES SHMÚ: Februárban a 17,1 Celsius-fokot is elérte a legmagasabb hőmérséklet

SHMÚ: Februárban a 17,1 Celsius-fokot is elérte a legmagasabb hőmérséklet

407
hirdetés

Hőmérsékleti szempontból normálisnak mondható az idei február, a legmagasabb hőmérsékletet Pozsonyban mérték, elérte a 17,1 Celsius-fokot. A legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 22,9 Celsius-fokot 1000 méteres tengerszint feletti magasságban, Garamszécsen (Polomka) mérték – tájékoztatott weboldalán a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Illustráció, Pixabay

„A legmagasabb havi átlaghőmérséklet 3,7 Celsius-fok volt, ezt az értéket Pozsonyban, a repülőtéren mérték. A legalacsonyabb havi átlaghőmérséklet mínusz 3,5 Celsius-fok volt Podbanszkón” – közölte a hidrometeorológiai intézet.
A havi átlaghőmérséklettől (az 1991 és 2020 között mért értékektől) a legnagyobb, 1,9 Celsius-fokos eltérést a Milhostov meteorológiai állomáson regisztrálták. Ez az eltérés Liptószentmiklóson volt a legalacsonyabb, 0,9 Celsius-fok.
Az átlagos (1991-2020) havi csapadékmennyiség Erdőtkán (Oravská Lesná) volt a legmagasabb – 199 százalék, a legalacsonyabb pedig Rozsnyón – 22,7 százalék. A legalacsonyabb havi csapadékmennyiség 5,6 milliméter volt Lapispatakon (Ploské), a legmagasabb, 254,4 milliméter Mutne  községben.

TASR

hirdetés
Previous articleMárcius 6-a a koronavírus áldozatainak emléknapja Szlovákiában
Next article„Őrzők: vigyázzatok a strázsán!”