HAZA KÜLFÖLD Semjén Zsolt még nagyobb szigorral hozná vissza a vasárnapi zárvatartást

Semjén Zsolt még nagyobb szigorral hozná vissza a vasárnapi zárvatartást

968
hirdetés

thumb

Semjén Zsolt szerint önmagában az is eredmény, hogy keresztül tudták vinni az azóta eltörölt vasárnapi boltzárat – ez derül ki az interjúból, amit a Magyar Idők készített a miniszterelnök-helyettessel. Szerinte a probléma az, hogy a lakosság jelentős része szabadságkorlátozásként élte meg az intézkedést, és nem mutatott sok szolidaritást a kereskedelmi dolgozókkal.

Lényegében elismerte, hogy azért visszakozott a kormány, mert mérlegelték, mi lenne a következménye, ha egyszerre kellene megtartani a migrációról és a szabad vasárnapról szóló népszavazást. Szerinte a kvótareferendum „élet-halál kérdés a nemzet számára”, aminek eredményét nem lehetett kockára tenni, így nem maradt más választás, mint visszavonni a boltzárat.

Semjén viszont nemcsak visszahozná, hanem ki is terjesztené a szabad vasárnapot más ágazatokra is. Szerinte el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék zászlajukra a kérdést. Szerinte 1989 óta a KDNP lépésről lépésre minden fontos programját meg tudta valósítani – így a magzati élet védelme bekerült az alaptörvénybe, bevezették a családi adózást,

„szóval a szabad vasárnapot sem adjuk fel.

A kormánypárti lap újságírója felvetette, hogy a „balliberális” sajtó rendszeresen a kormányoldal orra alá dörgöli Ferenc pápa szavait. Erről Semjén úgy vélekedett, hogy amire ilyenkor hivatkoznak, azok a pápának „bizonyos lapinterjúkban ad hoc módon kifejtett személyes véleménye, amire természetesen nem vonatkozik a tévedhetetlenség”.

„Én nem pusztán tisztelettel és jóakarattal, hanem imádságos lélekkel próbálom értelmezni a Szentatya szavait, de bevallom, hogy vannak nehézségeim

– jelentette ki Semjén Zsolt. Azt mondta, érteni véli, hogy Ferenc a szegények pápájaként értelmezi a küldetését, a szegényeket pedig azonosítja a „harmadik világból érkezett migránsokkal”. A KDNP elnöke szerint azonban kérdés, hogy „mi van velünk, középosztálybeli európaiakkal, a mi családjaink biztonságával, a nemzetünk és kultúránk identitásának önvédelmi jogával”.

24.hu

hirdetés
Previous articleRio 2016 – Aranyérmes a kajakos Kozák Danuta
Next articleBugár: valószínűleg hármas koalícióra változik az eddig négypárti szlovák kormány