HAZA BELFÖLD Samotný: Ez egy tudatos támadás az LMBTQ+ közösség és Szlovákia biztonsága ellen

Samotný: Ez egy tudatos támadás az LMBTQ+ közösség és Szlovákia biztonsága ellen

809
hirdetés

A Vár utcai lövöldözés tudatos támadás volt az LMBTQ+ közösség és Szlovákia biztonsága ellen – jelentette ki Roman Samotný, annak a vendéglőnek a tulajdonosa, ahol a tragédia történt. Az Inakosť kezdeményezés szerint Szlovákia történetében példa nélküli támadás érte az LMBTQ+ közösséget.

kép: Polícia Slovenskej republiky, facebook

„Nyilvánvaló, hogy egy régóta tervezett támadásról, kivégzésről van szó” – szögezte le Samotný. A két áldozat és a megsebesített nő a vendéglő előtti asztalnál ült. „A tettes körülbelül 40 percig várt a közelben és figyelte őket” – tette hozzá.
„Féltünk, hogy bekövetkezik ilyesmi” – mondta az LMBTQ+ közösség tagjai által látogatott hely vezetője. Hozzátette, hogy a közösséget az egész országban támadások érik és ezért több vezető politikus is felelős.
Felszólította a nyilvánosságot, gondolkozzon el a történteken. „Lehet, hogy ez csak az első eset volt és sokkal rosszabb jön. De még mindig meg tudjuk akadályozni, hogy további ártatlan embereket végezzenek ki” – mondta Samotný.
Az Inakosť szerint a tettes kimondottan a szexuális orientációjuk alapján választotta ki áldozatait és hidegvérrel gyilkolt. Részvétét fejezte ki az elhunytak családjának és barátainak. „Az egész társadalmon múlik, hogy sikerül-e végre megállítani az LMBTQ+ közösség tagjaival szembeni gyűlölködést” – mondta Martin Macko, az Inakosť ügyvezető igazgatója.
Szerda (október 12.) este 7 óra után lövöldözés volt a pozsonyi (Bratislava) Vár utcában. Két férfi a helyszínen meghalt, egy nő megsérült, őt kórházba szállították. A tettes elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel kereste, reggel holtan találtak rá.

TASR

hirdetés
Previous articleUkrajnai háború – Az orosz alsóház elnöke még keményebb választ ígért Ukrajnának, „ha a terrortámadások folytatódnak”
Next articleRévbe ért a Pusztaszer