HAZA RÉGIÓ Révbe értek: megalakult az Összefogás mozgalom

Révbe értek: megalakult az Összefogás mozgalom

2100
hirdetés
Kedden délután tartotta alakuló közgyűlését az Összefogás mozgalom Komáromban, a RÉV-Magyar Kultúra Házában. Az eseményen megválasztották az Összefogás szerveit és vezetőségét, valamint megszavazták célkitűzéseit.
 
FRISSÍTÉS: Az alakuló közgyűlésen megválasztották a párt elnökét, illetve alelnökeit. Az Összefogás mozgalom elnöke Mózes Szabolcs, az alelnökök Orosz Örs, Nagy József és Kovács György lettek. Mózes elmondta, elfogadtak egy határozatot, amelyben felszólítják a pártokat, hogy november 8-ig mindenképpen egyezzenek meg. A pártelnök hangsúlyozta, prioritásként kezelik, hogy a magyar összefogás a kormányváltó erőket erősítse, illetve, hogy azok a poltikusok, akik tehertételt jelentenek a magyar együttműködés számára, önreflexiót gyakoroljanak.
 
Orosz Örs kiemelte, hogy a tegnapi tárgyalásokon a tárgyaló felek részéről hajlandóság mutatkozott arra, hogy a pártok az Összefogás mozgalom listáján induljanak. Orosz hozzátette, az Összefogás hajlandó arra, hogy a megállapodás érdekében megváltoztassa a párt elnevezését. Kérdésre válaszolva Orosz elmondta, az Összefogás alapszabálya lehetővé teszi a kettős tagságot – várják a többi párt politikusait a választási párt listájára. Mózes Szabolcs kérdésünkre, miért nem eleve választási pártként alakult meg az Összefogás mozgalom, hangsúlyozta, a párt vezető testületeinek személyi összetétele megváltoztatható, nincs szoros határidőhöz kötve. Mózes hozzátette, mivel várhatóan a jövő hét elején a házelnök kiírja a választásokat, ezért a hatályos törvények értelmében a pártok nevét ezt követően már nem lehet megváltoztatni.
 
 
ma7.sk
 
 
hirdetés
Previous articleFonográf fesztivál nyolcadik alkalommal
Next articlePutyin Budapesten – Orbán: Magyarország a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt