HAZA HÍR-MIX Rendezett városkép, tisztább Komárom

Rendezett városkép, tisztább Komárom

892
hirdetés

plakat2A Komáromi Városi Hivatal szeretne változtatni az eddigi gyakorlaton, amelyben a különböző hirdetmények, plakátok kihelyezése kaotikusan és sok esetben illegális formában zajlott. A rendezetlen körülmények mellett a városképet számtalan helyen csúfította a „feketén” ragasztott plakáttömeg. A hivatal ezért egy három lépcsős programot indított el.

Első lépésként az aktivációs (közhasznú) munkát végzők bevonásával a városvezetés megtisztíttatta az illegális hirdetőtáblaként használt felületeket (kirakatok, villanyszekrények stb.) és az eddig összeragasztott, a város összképét rontó felületeket eredeti állapotába tette. A villanyszekrényekre kétnyelvű matricák kerültek ki, amelyek a kötelező biztonsági figyelmeztetés mellett a plakátragasztás tiltására figyelmeztetnek. A tevékenység nem korlátozódik a belvárosra, fokozatosan az egész város sorra kerül. „A tiszta és rendezett városkép egy olyan fontos előrelépés, amely nem csak a lakosok életkörülményeit javítja, de a turisták idecsalogatásában is kulcskérdés” – fogalmazott Stubendek László polgármester.

A városi rendőrség járőrei a megtisztított helyeket rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy elkerülhető legyen a hirdetőragaszok újbóli megjelenése. Amennyiben ez megtörténik, a rend őrei büntetni is fognak, a büntetést a plakát tulajdonosa lesz kénytelen megfizetni függetlenül attól, hogy ki ragasztotta ki azt. Az illegális plakátok letakarítása is a jövőben a hirdetőkre vár, ezért mindenki számára jóval előremutatóbb lesz, ha a hirdetések hivatalos formáját válassza.

Amennyiben a különböző civil szervezetek, pártok, sportegyesületek stb. legális módon szeretnének az engedélyezett plakat1helyeken hirdetést elhelyezni, a városi hivatal arra kéri őket, keressék a Városi művelődési központ illetékeseit, akik szívesen adnak tanácsot és eligazítást. A városvezetés felkérte a művelődési központ vezetőjét, a meglévő hirdetőhelyeket újíttassa fel és szükség esetén telepíttessen új hirdetőtáblákat, hogy kielégíthetők legyenek a hirdetési igények. Ezáltal nőhet a művelődési központ bevétele is, amelyet a kulturális programok szervezésére és a központ fejlesztésére fordíthat. A bevételnél sokkal fontosabb szempont az, hogy ez által a város tisztább, a hirdetőhelyek rendezettebben lesznek. A fizető hirdetőknek így nem kell több ízben, pluszköltségen átragasztania az illegálisan elhelyezett plakátokat.

Fontos szempont az is, hogy mindezt ne kizárólag a rendőrség büntető intézkedései által sikerüljön elérni, de a lakosság is partnerként részt vegyen az illegális plakátragasztás visszaszorításában. Amennyiben valahol illegális falragaszt észlel, mielőbb értesítse a városi rendőrséget, vagy a városi hivatal munkatársait a facebookon (www.facebook.com/varosihivatal) egy fotóval kiegészített rövid üzenetet írva. Együttműködésüket a hivatal előre köszöni.

 

-krá-

 

hirdetés
Previous articleLezuhant repülő: a másodpilóta szándékosan vezethette a hegynek a gépet
Next articleÜnnepi műsor a város 750. születésnapján (+videó)