Kezdőlap RÉGIÓ Rekordot döntött a gútai vásár látogatottsága

Rekordot döntött a gútai vásár látogatottsága

323
MEGOSZTÁS

Mi szemnek, szájnak, pénztárcának ingere…

Mint az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb mezővárosa, Gúta külön császári vásárjogot kapott. Mindez nem tévesztendő össze a piaci napokkal, régebben ezeken kívül volt kirakodóvásár és állatvásár is. Idővel a templom névadója, Nagyboldogasszony ünnepéhez kötötték a vásár napját. Ezt a hagyományt újította fel több mint három évtizeddel ezelőtt dr. Tóth Imre akkori polgármester, s azóta is ez a háromnapos rendezvénysorozat a város legnépszerűbb közösségi programja.

– Tény, hogy egyre több az érdeklődő vásáros, s néha bizony problémát jelent, hogy hova is helyezzük el őket – mondja Molnár Adrianna, a Gútai Városi Hivatal szakelőadója, aki kollégáival már a vásárt megelőző hetekben folyamatos kapcsolatot tartott az árusokkal. – Idén csaknem 140 árus jött, akik 315 standhelyet béreltek. Igyekeztünk őket úgy elhelyezni, hogy a vásárt végigjárók számára az egész terület áttekinthető legyen, külön lehessen csoportosítani a népművészeti munkákat és az azok készítését bemutató folyamatot, kellő távolságba kerüljenek egymástól a kalácsosok, lacikonyhások. Igaz, a pénteki vásárt elmosta a zivatar, de így is a megszokottnak csaknem kétszerese volt a szombati és vasárnapi vásár látogatóinak száma, így megdöntöttük korábbi rekordjainkat.

 

DUNATÁJ HETILAP 33/2018

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..