HAZA BELFÖLD Rehabilitálhatják a leváltott nagyszombati érseket

Rehabilitálhatják a leváltott nagyszombati érseket

970
hirdetés

Hamarosan rehabilitálhatják Róbert Bezákot, a XVI. Benedek pápa által tavalyelőtt leváltott nagyszombati érseket – közölte internetes honlapján pénteken a pozsonyi Pravda című napilap.

    Az időközben nyugalmazott és Olaszországba költözött Róbert Bezák lehetséges rehabilitációjáról Paul Zulehner osztrák teológus közölt információkat egy Bécsben tartott sajtótájékoztatón csütörtökön – írta a lap, az osztrák hírügynökségre hivatkozva. Zulehner szerint Bezák ügye „mozgásban van” s annak megoldása „néhány hét kérdése”.
    Paul Zulehner szerint Róbert Bezák ügyével maga Ferenc pápa is foglalkozik, aki erről Marco Oullett bíborossal, a püspöki kongregáció prefektusával, a szlovákiai apostoli nunciussal, valamint Jozef Tomko szlovák bíborossal is tárgyalt.
    A nagyszombati egyházmegye érsekét 2012 júliusában váltotta le XVI. Benedek pápa, azt követően, hogy Róbert Bezák nem volt hajlandó eleget tenni Mario Giordano apostoli nuncius levélben közölt azon felszólításának, hogy mondjon le.
    A vatikáni döntést az év eleji apostoli vizitáció eredményével, a felmerült adminisztrációs problémákkal indokolták. A nyugalmazott érsek az ügy kezdeteitől fogva azt állítja: nincs tudomása leváltása okának részleteiről. Leváltása nagy visszhangot váltott ki a szlovákiai hívők egy részének körében, s az ügyet mindmáig megkülönböztetett figyelemmel követi a pozsonyi sajtó.
    Az érsek leváltását követően visszavonult, s a besztercebányai redemptorista rendben tevékenykedett. Közel egy évvel ezelőtt Olaszországba költözött, ahol azóta egy Veronához közeli redemptorista kolostorban él, s nem nyilatkozik a sajtónak.
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/304793-bezakova-rehabilitacia-je-vraj-otazkou-niekolkych-tyzdnov/

ksr \ kigy \ kvs

MTI

hirdetés
Previous articleFöldrengés vár a szlovák politikára, ha Fico lesz az új államfő
Next articleBizonyítanunk kell hovatartozásunkat