HAZA BELFÖLD Ráž: Valószínűleg emberi mulasztás okozta az érsekújvári vasúti balesetet

Ráž: Valószínűleg emberi mulasztás okozta az érsekújvári vasúti balesetet

263
hirdetés

Valószínűleg emberi mulasztás okozta az Érsekújvár (Nové Zámky) melletti június 27-i vasúti balesetet. Az előzetes információk szerint a vonat olyan pályán közlekedett, amelyet az előző napi esőzések miatt lezártak, tovább zajlik a körülmények kivizsgálása – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Jozef Ráž (Smer-SD-jelölt) és Alexander Sako, a Szlovák Vasutak (ŽSR) vezérigazgatója.

Kép: Polícia NK, facebook

„Az előzetes eredmények szerint nem műszaki meghibásodás vagy rendszerbeli hiba okozta a balesetet, tehát minden úgy működött, ahogy kell. Valószínűleg emberi mulasztás történt, ami azt eredményezte, hogy egy olyan vágányon közlekedett a vonat, ami aznap le volt zárva a szerdai (június 26.) kiadós esőzések következményeinek felszámolása miatt” – mondta Ráž.
Sako hozzátette, hogy az átjárónál előbb leeresztett sorompóknál áthaladt egy személyvonat Érsekújvárba, majd a sorompók felemelkedtek. „Ekkor áthaladt egy személyautó, utána indult a busz, és ebben a pillanatban felbukkant a nemzetközi gyorsvonat” – írta le a balesetet Sako. Hozzátette, az előzetes vizsgálat szerint azon a sínpáron akkor nem közlekedhetett volna szerelvény.
Hozzátették, hogy a balesetet a rendőrség, a Szlovák Vasutak (ŽSR) és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szakértői is vizsgálják.
A balesetben heten vesztették életüket, öten megsérültek.

TASR

hirdetés