HAZA KÜLFÖLD Putyin Budapesten – Orbán: Magyarország a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt

Putyin Budapesten – Orbán: Magyarország a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt

1824
hirdetés

Magyarország abban érdekelt, hogy a Nyugat és Oroszország közötti együttműködés minél inkább javuljon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután szerdán Budapesten tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Budapest, 2019. október 30.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követõen tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.
MTI/Máthé Zoltán

    Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón azt mondta: ha Európa nyugati és keleti fele, ha a NATO és Oroszország közötti kapcsolatok jók, akkor azzal Magyarország is nyer.
    A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hosszú évekre visszanyúlik az a gyakorlat, amely szerint minden évben tartanak magyar-orosz magas szintű találkozót.
    A gazdasági együttműködésről szólva kiemelte: az Oroszországgal szembeni szankciók bevezetése óta 2018 volt az első év, amikor a magyar-orosz kereskedelmi forgalom ismét nőtt.
    A magyar-orosz politikai együttműködésre is kitért Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy annak kiemelt területei között van a keresztény közösségek védelme szerte a világban, valamint a migráció, ugyanis mindkét ország ismeri az abban rejlő veszedelmeket.


MTI

hirdetés
Previous articleRévbe értek: megalakult az Összefogás mozgalom
Next articleBejelentették, milyen néven indul az MKP-Összefogás-Magyar Fórum alkotta szövetség a választásokon