HAZA VÁLASZTÁSOK PS/SPOLU Magyar platforma bemutatta ma a jelöltlistáját

PS/SPOLU Magyar platforma bemutatta ma a jelöltlistáját

1652
hirdetés

Ma Komáromban a PS/Spolu koalíció bemutatta a Magyar platform jelöltjeit, akik a koalíciót az idei parlamenti választáson képviselni hivatottak. Képviselőjelöltjeik a következők: Forró Tibor, Rácz Noémi, Kárpáty Ernő, Kovács Jaroslav, Miške Tomáš, Halász Norbert, Illés Claudia, Hájniková Angelika és Dubéci Martin. A PS/SPOLU olyan politikai erőt szeretne biztosítani, ahol a magyar nemzetiségű állampolgárok is képviseltetve vannak. Nem csak jogaikat szeretné garantálni, hanem meg akarja érteni a szlovákiai magyarság mindennapi gondjait és küzdelmeit.

A PS és SPOLU gyökereikben polgári elveken alapuló pártok, melyek a Magyar kissebbséget és képviselni szeretnék. A koalíció vezetője M. Truban célja egy jól működő, modern, egyenlő esélyeket biztosító és tisztességes társadalmi modell, mely nem csak a “kiválasztottak” érdekeit szolgálja. “Szlovákia zöld, tisztességes, modern és nem utolsó sorban mindenkié, nemzetiségtől függetlenül. Természetes, hogy a Magyar kissebség az ország teljesértékű része, ahogy az is, hogy ezen nemzetiségű politikusok is rajta vannak képviselőjelöltjeink listáján. Képviselni a Magyarokat nem csak azt jelenti számomra, hogy garantáljuk nekik az őket megillető jogokat, hanem azt is, hogy objektíven lássuk a mindennapi életüket, gondjaikat. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy őszinte párbeszédet folytassunk a magyar nemzetiségű képviselőjelöltjeinkkel.”

Szlovákia történelmében számtalanszor fordult elő, hogy a politikusok szándékosan mélyítették el a meglévő ellentéteket a külömböző nemzetiségek közt.

Miroslav Beblavý, a PS/SPOLU programfelelős elnöke kiemelte: „Mi, akik a PS/SPOLU koalíciót képviseljük, a Szlovákiában élő Magyarokat mindig is partnernek tekintettük. Elmondhatjuk, hogy a Magyar platform létrehozása egy természetes folyamat eredménye: nem szükségszerű, hogy a magyarok érdekeit kizárólag nemzetiségi pártok képviseljék, hisz megteheti ezt minden emberi jogokat tisztelő és polgári elveken alapul párt is.“

A Magyar platform alelnöke és parlamenti képviselőjelöltje Kárpáty Ernő is kitűzte céljait: “Azon fogunk dolgozni, hogy a magyar nemzetiségű emberek teljesjogú állampolgárai legyenek Szlovákiának, valamint meg szeretnénk szüntetni mindennemű negatív diszkriminációját az ország déli régiójának.“ – emelte ki Kárpáty, a gútai Judo Klub elnöke, Gúta város képviselője valamint az ifjúság számára számtalan sport-, kulturális- és eviromentális rendezvényt, programot szervező helloGúta polgári társulás alelnöke.

“Szakiskolai pedagógusként komoly elképzeléseim vannak egy,- a mainál hatékonyabban működő oktatási  rendszerről, melyeket személyesen is érvényesíteni szeretnék. Prioritásnak tűzöm ki emberséget, tisztességet, szakmaiságot és kreativitást. A jól működő oktatás alapja a jól képzett, motivált és társadalmilag is elismert pedagógus.“ -fogalmazott a PS/SPOLU Magyar platformjának jelöltje, Rácz Noémi.

A magyar jelöltek bemutatása mellett a PS/SPOLU koalíció magyar nyelvű programja is ismertté vált. A bemutatkozás után következett a FORDULÓPONT megnevezésű választási program interaktív ismertetője, mely olyan,- a magyarok által leginkább nehezményezett dolgokra, problémákra mutat rá, mint a közlekedés, mezőgazdaság, oktatás, nemzetiségi politika.

 

Médiá a externá komunikácia PS/SPOLU

hirdetés
Previous articleMegtartják a bankadót és megduplázzák annak mértékét Szlovákiában
Next articleKomáromban azbesztügyben tovább folyik a „sumákolás”