HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Provence-i hangulatú szállások Magyarországon

Provence-i hangulatú szállások Magyarországon

1270
hirdetés

Ha igazi, hamisítatlan provence-i életérzésre vágysz, mindenképp utazz el Dél-Franciaországba! De ha erre most nincs lehetőséged, akkor se búsulj: Magyarországon is léteznek olyan szállások, amelyek Provence hangulatát idézik.
Az alábbiakban most összegyűjtöttem 3 csodálatos apartmant/vendégházat, amelyek garantáltan elrepítenek minket a mediterrán vidékekre úgy, hogy ki sem kell tennünk a lábunkat az országból. Indulhatunk?

Hazai Provence, Kapolcs

A Hazai Provence egy üde színfolt a magyar szállások között. A hamisítatlan, francia vidéki stílusú vendégház idén júliusban nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgyében, Kapolcson. Az 1834-ben épült parasztház felújítását és a berendezések elkészítését a tulajdonos végog dokumentálta és a vendégház facebook oldalán folyamatosan megosztotta az olvasókkal, így aztán senkit nem ért meglepetés, amikor elkészült és lakható vált a Hazai Provence.

További információk és foglalás: hazaiprovence.hu

Babérliget Vendégház, Polány

A Babérliget Vendégház Somogy megyében található, 25 percnyi autózásra Balatonlellétől és ugyancsak 25 percre Kaposvártól, a történelmi megyeközponttól.
A levendulabokrokkal, gyümölcsfákkal és szőlővel körbevett provence-i stílusú 900 nm-es vendégház a somogyi dombok között fekszik, mely eredetileg a Békeffy nemesi család 1800-as évek második felében épített kúriája volt. A 10 szobás ház berendezése és stílusa a gasztronómiát és designt egyaránt kedvelő tulajdonosokat dicséri, mely gondosan összeválogatott helyi és külföldi antik tárgyakból és bútorokból áll. A 11. “szoba” egy kiméretű, de annál romantikusabb Tóház, mely a faluban lévő horgásztó partján remek búvóhely lehet szerelmespárok részére.

Tóház

További információk és foglalás: baberliget.com
Káli Art Inn, Köveskál

A Balaton-felvidéki Káli Art Innről annyit jót hallottam és olvastam már, hogy azt hittem, ha végre személyesen is ellátogatok Köveskálra, már nem fog meglepetés érni. Tévedtem! A Káli Art maga a csoda, egy életérzés, amit a fotók csak részlegesen adnak vissza. A házigazdák kedvessége, a Káli-medence bája és az épületek, szobák stílusos berendezése valóban olyan érzést kelt, mintha a vidéki Franciaországban járnánk.

További információk és foglalás: kaliartinn.hu
(fotók: baberliget.com, hazaiprovence.hu, Kaprinyák Nikolett)

***
A fenti bejegyzés nem minősül reklámnak, a szálláshelyek nem fizettek azért, hogy írjak róluk vagy más módon ajánljam őket.

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

SOKSZINUVIDEK.HU

hirdetés
Previous articleA méhészek szorgalmasak, mint a méheik
Next articleErdei Zsolt: A gyermekiem miatt már kerülöm a veszélyt