HAZA KULTÚRA Pozsonyi Jazz Napok Komáromban

Pozsonyi Jazz Napok Komáromban

1267
hirdetés

A Pozsonyi Jazz Napok néhány év után ismét visszatérnek Komáromba! Európa egyik legrégebbi és legszínvonalasabb jazzfesztiváljának egy része városunkban kerül megrendezésre. A közönséget a világban elismert művészek koncertjei várják! Figyelem, indulunk!!!

Szombat, április 25., 18.30, Tiszti Pavilon amfiteátruma

Rossz idő esetén a koncerteket a Városi Művelődési Központban tartjuk meg!!!

18.30 – 19.30 Benkó Ákos Friendship

19.45 – 20.45 Katka Ščevlíková Trio

21.15 – 22.45 László Attila és Barátai

benko-akosBenkó Ákos Friendship

A rév-komáromi születésű dobos 2012-ben diplomázott a pesti Jazzakadémián. A dobolás mellett kezdetek óta a Hammond orgona szerelmese is. Zenészbarátaival erre a koncertre kizárólag a legendás hangszerre épülő, többnyire saját kompozíciókból álló műsorral készültek és a jazz improvizatív, ill.hangszeres megszólalása mellett a vokális műfajjal is színezve műsorukat ígéretesen kellemes perceket szerezhetnek a hallgatónak.

Benkó Ákos – dobok

Vas Bence – Hammond orgona

Mózes Tamara – ének, billentyűk

Bodoki Tünde – ének

Sütő Márton – gitár, ének

Földi Gergő – gitár

KatkaScevlikovaKatarína Ščevlíková trió

Katka Ščevlíková a szlovák pop ifjú tehetsége, 2012-es év Felfedezettje díj tulajdonosa / a Szlovák Jazztársaság ítelte oda /. A koncertjén trióban mutatkozik be a közönségnek. Zongorán a kiváló Erik Dimitrov kíséri, a szólókba Janko Slezákkal cserélkeznek majd, aki szaxofonon játszik. A műsor ismert slágerek átiratából és romantikus jazzsztenderdek alkotják. Katka a televízió képernyőjéről is ismert Szlovákiában. Az X Factor tehetségkutató döntőse volt, szerepel a Szlovákiában népszerű Szlovákia Szeretlek című müsorban is. Hallani őt jazz műsorával kötelező!

Katarína Ščevlíková – ének

Erik Dimitrov – billentyűsök

Ján Slezák – szaxofon

LaszloAttilaLászló Attila és Barátai

László Attila jazzgitáros, zeneszerzõ az építészmérnöki kar, majd a Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának elvégzése után élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. Pályafutása során olyan világhírû jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham,   Miroslav Vitous, Peter Erskine, Bob Mintzer, IlaiyaRaaja, Jimmy Haslip, Russell Ferrante, Patti Austin. Tagja Charlie zenekarának is, így az idei Komáromi Napokon kétszer is színpadra lép.

Oláh „Tzumo” Árpád zongorista a Thelonius Monk intézet ösztöndíjasaként Herbie Hancock növendéke volt Amerikában, Pluto az egyik legvirtuózabb hazai basszusgitáros, Kaszás Péter évek óta Al Di Meola állandó dobosa.

A programban főként fusion jellegű saját szerzeményeket játszunk ezzel az összeállítással, néhány számban csatlakozna a quartethez Szőke Nikoletta, aki 2005-ben a Montreaux-i jazz énekverseny első helyezettje volt.

László Attila – gitár

Tzumo – billentyűs hangszerek

„Pluto” Horváth József – bass

Kaszás Péter – dob

Szőke Nikoletta – ének

A belépés díjtalan!!!!

hirdetés
Previous articleMészáros János Elek jótékonysági hangversenye a Timóteus-ház javára!
Next articleFutással zárult a KEN – XI. Komáromi Egyetemi Napok