HAZA BELFÖLD Potápi Árpád János Pozsonyban az MKP-val tárgyalt

Potápi Árpád János Pozsonyban az MKP-val tárgyalt

1346
hirdetés
Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára Menyhárt Józseffel, az MKP országos elnökével (Fotó: Oriskó Norbert/Felvidék.ma)

Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára mai hivatalos pozsonyi látogatása során felkereste a Magyar Közösség Pártjának székházát, ahol az MKP küldöttségével folytatott tárgyalásokat.

Az MKP részéről Menyhárt József elnök, Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, Kőrösi Ildikó önkormányzati és közigazgatási alelnök és Kocur László pártigazgató vettek részt a tárgyaláson. Ezt követően az MKP elnöke és Potápi Árpád János tartottak sajtótájékoztatót.

Menyhárt József örömét fejezte ki, hogy folytatódik az a hagyomány, miszerint a magyar kormányzat képviselői felvidéki útjuk során az MKP-val is eszmecserét folytatnak. Tájékoztatták az államtitkárt a megyei választásokra való felkészülésről. A pártelnök ijesztőnek nevezte, hogy a szélsőséges párt még a Csallóközben is állított jelölteket. A pártpolitika vonalán az oktatásügyi és gazdasági stratégiáról beszéltek, köztük a felvidéki régiók gazdasági fellendítését célzó Baross Gábor Terv frissítéséről. Mint ismeretes, a magyar kormány ezt 5 milliárdos csomaggal támogatja. Menyhárt József hangsúlyozta, a nemzetpolitikában radikális paradigmaváltás történt. Miután nemcsak az asszimiláció, hanem a belső migráció is sújt bennünket, először azt kell elérnünk, hogy közösségünk tagjai otthon maradva boldoguljanak!

Potápi Árpád János az MKP pozsonyi székházában tárgyalt az MKP küldöttségével (Fotó: Oriskó Norbert/Felvidék.ma)

Potápi Árpád János tájékoztatott arról, hogy felvidéki útjának négy állomása van, ezek közül a második az MKP-val folytatott tárgyalás. Ezt megelőzően a komáromi Selye János Egyetemen járt, és a nap folyamán még részt vesz a pozsonyi szakkollégium tanévnyitóján, valamint a Fórum Intézetbe is ellátogat. Az államtitkár leszögezte, a Magyar Közösség Pártja a magyar kormánynak az egyetlen szlovákiai stratégiai partnere, a Fidesz és az MKP között már hosszú évek óta kiváló az együttműködés, így természetesen bízik abban, hogy a Magyar Közösség Pártja sikeres lesz a megyei választásokon, ami főleg azért fontos, mert képviselőik az egész felvidéki magyar közösség érdekében cselekszenek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy vannak, akik Szlovákia belügyeibe való beavatkozásnak tekintik azt, hogy a magyar kormány gazdasági segítséget nyújt a felvidéki magyarok által lakott régióknak, Menyhárt József leszögezte, hogy ez a támogatás a felvidéki összmagyarságnak szól. Sajnálatosnak tartja, hogy azok, akik kormányon vannak, régióink gazdasági lemaradásának problémáját nem oldják meg. Potápi Árpád János hozzátette: „Adni és jót tenni nem a belügyekbe való beavatkozás, s ha mégis, akkor ezt örömmel tesszük”.

Felvidek.ma

hirdetés