HAZA HÍR-MIX Pénteken az ön szavazatán is múlhat Kristóf Réka elsősége!

Pénteken az ön szavazatán is múlhat Kristóf Réka elsősége!

1937
hirdetés
Budapest, 2017. május 26.
A nagyok korcsoportjában versenyzõ Kristóf Réka énekes a Virtuózok címû klasszikus zenei tehetségkutató döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. május 26-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Múlt héten pénteken került sor az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának, a Virtuózok döntőjére. Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel. A nagyok korcsoportjában a felvidéki, Komáromból származó Kristóf Réka győzött.

Réka családja Vágfarkasdról származik, ő már Komáromban született. A komáromi Munka Utcai Alapiskola elvégzése után a Selye János Gimnáziumban érettségizett, s közben a Művészeti Alapiskola zongora-ének szakán is tanult Kovács Katalinnál, illetve Balogh Rózsánál. A zene szeretetét édesanyjától örökölte, aki hegedült és a Concordia Vegyes Karban évekig énekelt. Az érettségi után Réka tanulmányait a győri Szent István Egyetem Közgazdasági Karán folytatta az alapszakasz befejezéséig, s emellett a győri konzervatórium hallgatója is lett. Ekkor nyert felvételt a brémai Zeneművészeti Egyetem ének szakára. Ebben az időben már Laky Krisztina volt a tanára. Az egyetem elvégzése után a müncheni Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol a mesterkurzust végzi. Pár hete Komáromban szerepelt, elbűvölve a hazai közönséget. Ekkor már készült a Virtuózok versenyére, ahová édesanyja nevezte be. A verseny múlt hét pénteki döntője alatt a közönség is szavazhatott kedvencére. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki. Aki teheti, szavazzon rá, hogy a verseny történetében először állhasson a dobogó legfelső fokára egy rendkívül szerény, céltudatos és kitartó komáromi és egyben felvidéki hölgy, akit már várnak a világ legnagyobb operaszínpadai.

 

DUNATÁJ HETILAP 22/2017

FOTÓ: MTI

hirdetés