Kezdőlap DUNATÁJ Pacsérok sem lesz a betelepítetteknek egyfajta „üdülőtelep”!

Pacsérok sem lesz a betelepítetteknek egyfajta „üdülőtelep”!

631
MEGOSZTÁS

A komáromi romtelepről a gútai Pacsérokra költöztetett egy komáromi vállalkozó egy hat felnőttből és 11 gyermekből álló családot. Itt vásárolt egy öreg családi házat, majd azt felújíttatta és bevezettette a villanyt.

illusztráció, pixaby.com

Mivel a háztulajdonos engedélyével költözött a család Pacsérokra, a városvezetésnek nincs joga ellenlépéseket foganatosítani. Mindenesetre öt, korábban embertelen körülmények között élő gyermeknek sikerült egy gyermekotthonban helyet találni, ami ellen a szülők nem is tiltakoztak különösképpen. Azoknak, akik Pacsérokon maradnak a város szociális begyűjtőhelyeiről kapnak majd ruhákat. Az itt lakó férfiak közül ketten munkába állnak. Amennyiben a környéken lakók nyugalmát nem megfelelő életvitellel zavarják, a város szankciókat foganatosít. A komáromi vállalkozó ígéretet tett, hogy több házat nem vásárol meg Pacsérokon, sem a közelben, illetve oda nem költöztet alkalmazkodni képtelen személyeket.

Egyelőre néhány pacséroki őslakos felvásárolt több üresen álló épületet, csak azért, hogy oda ne kerülhessen nem kívánt betelepülő.

 

DUNATÁJ HETILAP 19/2019

kép: illusztráció, pixabay

hirdetés