HAZA RÉGIÓ Óvintézkedéseket vezet be a rendőrség a dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzés miatt

Óvintézkedéseket vezet be a rendőrség a dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzés miatt

644
hirdetés

Több óvintézkedést is bevezet a rendőrség a vasárnapi (május 7.) Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzés miatt. Több rendőr lesz Dunaszerdahely utcáin – tájékoztatott Zlatica Antalová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.


„A Sport és a Gyurcsó István utcát részlegesen lezárják” – tette hozzá a szóvivő. A Slovan-drukkerek 15.45-re várható érkezése idejére szükség szerint lezárják a Czibók, a Kertész, a Szabó Gyula és a Mezei utcát. „A mérkőzés során egyéb forgalomkorlátozások is lehetnek a városban” – közölte Antalová.
Mivel a mérkőzést kockázatosnak minősítették, kétszeres büntetés szabható ki garázdaságért, a kiszabható pénzbírság maximális összege pedig 1000 euró. A szóvivő figyelmeztetett, hogy bűncselekmény elkövetéséért börtönbüntetés szabható ki. Ha valaki bűncselekményt követ el, annak nyoma marad, attól fogva büntetett előéletű lesz az illető, azaz a munkáltatók már nem feddhetetlenként tekintenek rá” – hangsúlyozta.
A bíróság a kulturális, a társadalmi és sportrendezvényektől is eltilthatja azokat, akik garázdaságot követnek el. „Aki pedig megszegi ezt a tilalmat, azzal újabb bűncselekményt követ el” – tette hozzá a szóvivő.
A labdarúgó-mérkőzés vasárnap 17.30-kor kezdődik Dunaszerdahelyen.

TASR

hirdetés