HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Overdose búcsúzik, a kisöccse bemutatkozik

Overdose búcsúzik, a kisöccse bemutatkozik

714
hirdetés

41056  Overdose szeptember elsején, az 1200 méteres Kozma Ferenc emlékversenyben fut utoljára Magyarországon – ekkor búcsúzik a budapesti Kincsem Park közönségétől. Mikóczy Zoltán, a versenyló dunaszerdahelyi tulajdonosa elmondta, ugyanekkorra tervezi Overdose nemrég vásárolt kisöccsének bemutatkozó futását is. Mivel Overdose körül az elmúlt két évben igen sok volt a bizonytalanság, Mikóczy arra is ígéretet tett, hogy – bár nem számolnak semmi ilyennel, de ha valami mégis hátráltatná Overdose-t a hátralévő szűk egy hónapban – a ló akkor is elbúcsúzik a közönségtől, ez esetben felvezetik.
„Overdose mostani egészségi és edzettségi állapota már olyan, hogy készen áll a versenyre. Nem titkolom, ha megfelelően fut itthon, akkor esetleg október elején még Párizsban is indítjuk, ám tudjuk, hogy nála minden verseny esetleges, ezért egyelőre csak annyi biztos, hogy szeptember elsején a magyar közönségtől a Kincsem Parkban elbúcsúzunk.
Közel két év kihagyás után az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékverseny megfelelőnek tűnik a számára. Ez pályafutása utolsó hazai futása lesz, hiszen akár lesz utána Párizs, akár nem, jövőre szinte bizonyosan ménesbe megy” – nyilatkozta Mikóczy Overdose hivatalos honlapján.
Overdose testvérét, aki szintén Mikóczy tulajdonába került, még nem nevezték el. Várhatóan az 1300 méteres Blaskovich Ernő Emlékversenyen mutatkozik be.
„Az első verseny általában a körülményekkel való ismerkedésről szól, és a már elmondottak mellett a startboxból való kiugrás sem mellékes. Nézőkkel is először találkozik. Nagyon komoly feladat elé van állítva. Nem csak az őt készítő csapat, de a ló is.
Elég nagy kockázatot vállalunk, mert a kétévesek általában egy nyeretlen lovaknak kiírt versenyben szoktak először futni. Így vélhetően olyan telivérekkel kell majd megmérkőznie, akik már nem csak futottak, de nyertek is versenyt – megfelelő rutinnal rendelkeznek a pályán. Ez elég komoly hendikepet jelent a számára” – mondta Mikóczy Zoltán.

www.pannoniaoverdose.hu nyomán Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleElhunyt Duka-Zólyomi Árpád
Next articleMondd, te kit választanál?