HAZA RÉGIÓ Ötödik reneszánsz nap Szőnyben

Ötödik reneszánsz nap Szőnyben

943
hirdetés

dokumentumMár hagyományosnak mondható a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban 5. alkalommal megrendezésre kerülő Reneszánsz Nap. Februárban a farsangi bálok idején, azokhoz hasonlatos vidám hangulatú egész napos családi program. A reneszánsz, újjászületés jó beharangozója a tavasznak, illeszkedik a vidám farsangi időszakhoz és sok érdeklődőket vonz, ezért rendezzük meg minden év februárjában.

Ilyenkor a művelődési ház színházterme vásári forgataggá alakul. A KEM Népművészeti Egyesület és a Magyar Csipkekészítők Egyesületének kézművesei kiállítják munkáikat és mesterség bemutatókat tartanak. Az érdeklődők megismerkedhetnek a különféle természetes alapanyagokkal és megtapasztalhatják, hogy hogyan alakul a mester keze alatt. Fazekas, szövő, gyapjúhímző, csipkeverő, fafaragó, hálókötő, tűzzománcos, csuhés, babakészítő, gyöngyfűző szakágak mestereit ismerhetik meg az idelátogatók. Játszóházi foglalkozás keretében tapasztalhatják meg a gyerekek az alkotás örömét. A kreatív munka mellett, interaktív színházi produkcióban vehetnek részt, ami láthatóan mindig öröm számukra. A nap kötelező velejárója a kemencés sütés. Mindenki maga formázhatja meg a kalácsot, amelyet a helyi kemencékben sütünk ropogósra.

A nap hangulatát áthatja a reneszánsz zene, a zsivaj és az elmaradhatatlan reneszánsz táncház. A táncosok korabeli ruhában a középkori tánclépésekkel elvarázsolják a résztvevőket és egyre többen állnak be közéjük.

Könnyed szórakozás, sok kreatív lehetőséggel és reneszánsz zene és táncház biztosítja a jó hangulatot kicsik és nagyok számára egyaránt. Örömünkre már nemcsak a helyiek és a környékbeliek látogatnak el rendezvényünkre, hanem a távolabbi településekről is jönnek érdeklődők.

Korabeli vásári forgatagba 2014. február 22-én 10 – 16 óráig mindenkit szeretettel vár a rendezőség .

Komáromi Kulturális, Szabadidő és Sport Nonprofit kft , a Szőnyi Kulturális Egyesület és a KEM Népművészeti Egyesület

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleLegyél Te az idei Komáromi Napok logójának szerzője!
Next articleAggódnak a súlyos beteg Bajorért