HAZA BELFÖLD Összegyűlt a 15 ezer aláírás Bárdos Gyula támogatására, sőt…

Összegyűlt a 15 ezer aláírás Bárdos Gyula támogatására, sőt…

917
hirdetés

A Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában már összegyűlt a Bárdos Gyula köztársaságielnök-jelöltségéhez szükséges 15 ezer aláírás.
Sőt, valószínűsíthetően ennél sokkal több támogató aláírás lesz, miután még holnap is érkeznek kitöltött petíciós ívek az MKP-ba.
A részletekről és a pontos számokról Bárdos Gyula tájékoztatja majd a sajtót. „Köszönjük mindenkinek a hatalmas összefogást és az emberfeletti teljesítményt ilyen rövid idő, ráadásul az ünnepek alatt. Elmondhatjuk, hogy Bárdos Gyula immár nemcsak az MKP, hanem a felvidéki magyarság közös jelöltje” – olvasható az MKP közösségi oldalán.
Bárdos Gyula államfőjelöltségét 16 parlamenti képviselő is garantálta, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségektől nyolcan, a Danie Lipšic vezette Novából öten, az SDKÚ-DS-ből pedig hárman.
Az MKP Országos Tanácsa húszezer aláírás összegyűjtését célozta meg. A 18 magyarok által lakott járásban a magyarok száma szerint határozták meg az egyes járási szervezetekre jutó aláírás mennyiségét. Portálunk információi szerint voltak olyan járási szervezetek is, ahol a szükséges számú aláírás dupláját gyűjtötték be. Több ezer azon aláírások száma, melyeket postán küldtek be a polgárok.
A petíciós íveket csütörtökön kell leadni a szlovák parlament hivatalában. A köztársaságielnök-választáson való induláshoz vagy 15 ezer aláírás, vagy 15 parlamenti képviselő támogatása kell. Bárdos Gyula esetében mindkettő meg van.

on, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleRákóczi Szövetség: pályázat a felvidéki magyar iskolákba beíratott gyermekeknek
Next articleA komáromi nagygyűlés húszéves évfordulójára emlékeztek