HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Orvosilag igazolt késés: betegnek nyilvánítottak egy állandóan elkésőt

Orvosilag igazolt késés: betegnek nyilvánítottak egy állandóan elkésőt

994
hirdetés

Immár igazoltan késhet el mindenhonnan az a brit férfi, aki orvosi igazolást kapott arról, hogy késéseinek betegség az oka – adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.

Az 57 éves Jim Dunbar egész életében mindig mindenről mindenhonnan elkésett. Korán kezdte: már az általános iskolába sem tudott idejében érkezni, aztán munkából, baráti találkozókról, esküvőkről, temetésekről is elkésett. Természetesen krónikus késései miatti orvosi vizsgálatáról is: a megbeszélt időpont után húsz perccel később érkezett – ami viszont csak erősítette a feltevést, hogy késéseinek oka betegség lehet.
A dundee-i Ninewells Kórház orvosi véleménye szerint Dunbar agyműködési rendellenességben szenved, és ugyanaz az agyterület okozza időérzéketlenségét, mint a hiperaktivitástól szenvedők esetében a képtelenséget a tartós figyelemre. Dunbar nem tudja kellően felmérni, hogy mihez mennyi idő szükséges. Állandó késései miatt sok munkahelyről rúgták már ki. Nemrégiben egy moziból késett el, holott 11 órát adott magának az elkészülésre és az utazásra.
„A film este hétkor kezdődött, de én már reggel negyed kilenckor felkeltem, hogy biztosan odaérjek. Mégis késtem 20 percet” – mondta a lapnak.
A férfi egyébként nagyon igyekszik pontos lenni. A nappalijában olyan különleges órát tart, amely rádióhullámok révén állandóan a pontos időhöz igazítja magát és egyetlen másodpercet sem késik.

kwr \ ksb \ pdm

MTI

hirdetés
Previous articleNem csökkentik a hiányt a második pillér megtakarításai
Next articleRECEPTEK: Lecsós-rizses máj