HAZA HÍR-MIX Országalapító királyunkra emlékezünk Szent István és az új kenyér megáldásának ünnepén

Országalapító királyunkra emlékezünk Szent István és az új kenyér megáldásának ünnepén

1390
hirdetés

Obrázok1A Komáromi járás színte valamennyi településén megemlékezünk Szent István király és az új kenyér ünnepéről. Az alábbiakban közöljük a megemlékezések helyszíneit.

KOMÁROM – Délután 4 órakor ünnepi ökumenikus istentiszteletre kerül sor, ahol a szentmisét Elek László esperes-plébános celebrálja, igét hirdet nagytiszteletű Czinke Zsolt espereshelyettes. Öt órakor a Szent István szobornál Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország szlovákiai nagykövete mond ünnepi beszédet és sor kerül az új kenyér megszentelésére, megáldására. A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, illetve a Palatinus Polgári Társulás közös rendezvényén közreműködik a Borostyán együttes és Lajos András, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze.

GÚTA – Augusztus 23-án tartják a városban a közös megemlékezést, ahol a Szt. Rozália parkban 17 órakor Duray Miklós egyetemi docens mond ünnepi beszédet. Az este 6 órakor kezdődő műsorban a művészeti alapiskola növendékei, a Kis-Duna-ág énekkar működik közre a Kicsi hang koncertjén.

ÓGYALLA – Augusztus 20-án Elek József tanár tart előadást a Szent István-legendákról 18,30 órai kezdettel a Konkoly-Thege-téren, ahol a koszorúzás is zajlik. Augusztus 22-én az Ordódy-parkban egésznapos program keretében 15 órától ökumenikus istentiszteleten kerül sor a kenyérszentelésre.

MARCELHÁZA – Augusztus 23-án, 15 óra 30 perckor a Turul-szobor előtt tartják a községi megemlékezést.

PERBETE – az idei Szent István-napi megemlékezés keretében 14.30-kor ünnepi szentmisére kerül sor a római katolikus templomban, majd leleplezik Lebó Ferenc szobrászművész Szent Istvánt ábrázoló köztéri szobrát. Az ünnepi beszédet Kovács Csomor Endre tartja. Közreműködik az Árvalányhaj népdalkör és Krutek Andrea.

NASZVAD – A Csemadok helyi szervezetének gondozásában kerül sor az idei Szent István-napi megemlékezésre, amelyet augusztus 22-én, 18 órától tartanak.

DÉL-KOMÁROM – Délelőtt 10 órakor kezdődnek az ünnepségek testvérvárosunkban, ahol a koppánymonostori Vezérek parkjában Czita János alpolgármester mond köszöntőt, majd az ünnepi beszédet Oláh Kálmán, a Kultsár István Szakközépiskola tanára tartja. A műsorban közreműködik a Duna népdalkör, Fellner Tibor, Tóth László és Oláh Júlia.

DUNATÁJ HETILAP 34/2015

KÉP: Németh István

hirdetés
Previous articleMa lesz Kiss Ádám esküvője
Next articleMúltunk fakuló emlékei