HAZA Egyéb Orosch János mondja a szentbeszédet a magyar államalapítás ünnepén

Orosch János mondja a szentbeszédet a magyar államalapítás ünnepén

696
hirdetés

Orosch János nagyszombati érsek mondja a szentbeszédet augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilika előtt – tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense kedden az MTI-t.
Az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével mutatják be. A szertartás a Szent Jobb-körmenettel zárul.
Orosch János 1953-ban született Pozsonyban. Pappá 1976-ban, püspökké 2004-ben szentelték. A Nagyszombati Főegyházmegye élére 2013. július 11-én nevezte ki Ferenc pápa. Orosch a hivatalából elmozdított Robert Bezákot váltotta az érseki székben.
Orosch János, bár iskoláit szlovákul végezte, apai örökségként a magyar nyelvet is tökéletesen beszéli. Szolgálati helyein mindkét nyelven prédikált. 2006-ban nagyszombati segédpüspökként csatlakozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által a magyar nemzet megújulásáért meghirdetett imaévhez. Orosch János rendszeres résztvevője az 1990-es évek eleje óta évente megrendezett révkomáromi imanapnak, amelyen a hívők egy szlovákiai magyar püspökségért és püspökért imádkoznak.

mti/Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleAz első lépések
Next articleVagy fejlesztés, vagy ingyenes közlekedés