Kezdőlap SZÍNES - ÉRDEKES Óriástökök nőnek a gárdonyi gazda földjén

Óriástökök nőnek a gárdonyi gazda földjén

569
MEGOSZTÁS

Idén a legméretesebb tök 350 kilogramm, míg kistestvére 250 kilogramm tömegű.

Nagy, húsos óriástökök terebélyesednek idén is az ország négyszeres tökkirályának földjén. A gárdonyi Keszler László ezúttal két növényt is felnevelt: Pankát és Tóbiást, írja a feol.hu.

Immáron negyedik éve termeszti az országban a legnagyobb tököket Keszler László, aki a rekorder zöldségeket minden évben a Rácalmási Tökfesztiválon méretteti meg.

László idén is részt vesz az eseményen, ám ezúttal nem versenyez, a Fitohorm Országos Óriástökmérő Bajnokság szervezőjeként lesz jelen.

Idei legméretesebb „alkotása” a Tóbiás nevet kapta, az óriástök hamarosan eléri a 350 kilogrammot, pedig eredetileg nem úgy tűnt, hogy lesz belőle valami. Gazdája azonban meglepődve tapasztalta, hogy az a kis maradék magocska, ami egy amerikai termesztőtől származik és a zártkerti telekre került kísérletképp, elképesztő ütemben fejlődik. – mesélte László.

Panka a másik óriástök, Tóbiás „kistestvére”, amely egy narancssárga színváltozatú óriástök. László 4 éves kislánya után nevezte el a növényt, amely a mama kertjében növöget, szintén meglehetősen szép ütemben. Ő azonban „csak” 250 kilogramm körüli jelenleg.

Kiemelt kép: Facebook/Fehérvár TV

sokszinuvidek.24.hu

 

hirdetés