HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor találkozója a szlovák házelnökkel: tovább erősítjük a visegrádi együttműködést

Orbán Viktor találkozója a szlovák házelnökkel: tovább erősítjük a visegrádi együttműködést

1779
hirdetés

A V4-együttműködés, a nemzeti érdekek képviselete, a családpolitika és az illegális bevándorlás ügyében is egyetértés volt Orbán Viktor miniszterelnök és Boris Kollár, a szlovák törvényhozás elnöke között kettejük budapesti tárgyalásán – tájékozatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Budapest, 2020. június 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Boris Kollár szlovák házelnököt (b) a Karmelita kolostorban 2020. június 30-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

    A Karmelita kolostorban tartott egyeztetésen elhangzott: Magyarország és Szlovákia egyaránt érdekelt az Európai Unió sikerében, ám továbbra is ki fognak állni a nemzeti érdekek és a tagállamok szuverenitása mellett. A két politikus között nézetazonosság volt abban, hogy az illegális migrációval kapcsolatban zéró toleranciát kell alkalmazni. A szlovák parlamenti elnök példaértékűnek nevezte a magyar kormány családpolitikáját. Mindketten aláhúzták annak fontosságát, hogy az Európában példátlanul sikeres visegrádi együttműködést meg kell őrizni, sőt erősíteni érdemes – mondta a sajtófőnök.


MTI

hirdetés
Previous articleTájkép (komáromi) csata után
Next articleÚj sorozatok a reklámmentes M2 Gyerekcsatornán