HAZA GAZDASÁG Orbán Viktor és Robert Fico átadta a Barátság I. kőolajvezeték felújított szakaszát

Orbán Viktor és Robert Fico átadta a Barátság I. kőolajvezeték felújított szakaszát

1352
hirdetés

Orbán Viktor; FICO, RobertÜnnepélyesen átadta Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő a Barátság I. kőolajvezeték Százhalombatta és Ipolyság (Sahy) közötti felújított szakaszát a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai (Tupá) átemelő állomásánál hétfőn.

    A beruházást mindkét kormányfő rendkívüli jelenségűnek nevezte, mivel mint mondták, azzal jelentős mértékben növelték a térség kőolajellátásának biztonságát.
A Mol-csoport és a szlovákiai Transpetrol által közösen kivitelezett, magyar-szlovák közös beruházással, mintegy 80 millió dollárból (megközelítőleg 20 milliárd forint) a Barátság I. kőolajvezeték 128 kilométeres szakaszát cserélték ki. A nem egészen egy év alatt megvalósított rekonstrukciónak köszönhetően a kőolajvezeték érintett szakaszának éves szállítókapacitásét a korábbi 3,5 millió tonnáról közel 6 millióra tonnára növelték, és a fejlesztésnek köszönhetően immár az Adriai-tenger felől is ki lehet elégíteni Magyarországon keresztül Szlovákia és részben Csehország kőolajigényét.

MTI

hirdetés
Previous articleA szavazás elkezdődött – legyen a tatai platán Európa fája!
Next articleKosárlabda szlovák kupa: A sérülésektől gyötört Komárom nem bírt az Interrel