HAZA KÜLFÖLD Olaszország: Autóbusz zuhant a mélybe egy viaduktról – 38 áldozat

Olaszország: Autóbusz zuhant a mélybe egy viaduktról – 38 áldozat

909
hirdetés

Harmincnyolcra emelkedett a dél-olaszországi Campania tartományban vasárnap este történt autóbusz-baleset halálos áldozatainak száma. Az első vizsgálatok szerint műszaki hiba okozta a balesetet.

    Negyvennyolcan utaztak a turistabuszon, a harmincnyolc halott egyike a sofőr. Gyermekek nincsenek az áldozatok között – közölte olasz újságírókkal Avellino prefektusa. A koporsókat Monteforte egyik általános iskolájába vitték, oda gyűltek össze az áldozatok rokonai.
    A balesetben húszan sebesültek meg, közöttük azoknak a járműveknek az utasai is, amelyeknek az autóbusz nekihajtott, mielőtt lezuhant volna a viaduktról.
    Hatalmas tragédiának nevezte a szerencsétlenséget Maurizio Lupi olasz közlekedési miniszter, aki a történtek mielőbbi tisztázását ígérte.
    A szerencsétlenség vasárnap este fél kilenckor történt. Az egy hétvégi kirándulás tagjait szállító busz Avellino közelében, az A16-os autósztráda egyik veszélyes szakaszához érve nem lassított, nekihajtott az előtte álló autóknak, áttörte a viadukt szalagkorlátját és a harminc méteres mélységbe zuhant.
    A mentés egész éjszaka tartott. Az áldozatok azonosítását megnehezíti, hogy több test szétroncsolódott. Az autóbuszt is darabokban szállították el. Az első szakértői vélemények szerint a busznak vagy a féke hibásodott meg, vagy durrdefekt miatt veszítette el a sofőr a jármű feletti irányítást.
    A helyiek alkotta turistacsoport Telese Terme fürdőiben járt a hétvégén, onnan Pietralcinába, Pio atya szülőfalujába tartott, majd haza készült.

MTI

hirdetés
Previous articleRECEPTEK: Vegyes gyümölcsleves
Next articleHőség – Megdőltek a napi melegrekordok