HAZA HÍR-MIX Október elsejétől szigorítások jönnek!

Október elsejétől szigorítások jönnek!

1247

Igor Matovič miniszterelnök és Ján Mikas országos tisztifőorvos  ma délután közös sajtótájékoztatón jelentették be az október 1-től tervezett intézkedések tervezett bevezetését. Ezek a következők:

  • Tilosak lesznek a tömegrendezvények, így a tömeges sport, kultúrális és egyházi események (kivéve az esküvő, a temetés, a keresztelő és  pl. a közigazgatási szervek ülései, továbbá az olyan rendezvények, melyeken valamennyi résztvevő negatív vírustesztet tud felmutatni). A családi összejöveteleket pedig nem ajánlják.
  • Az üzletekben és a bevásárlóközpontokban továbbra is kötelező  a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és a kétméteres távolság megtartása. Komoly változás azonban, hogy visszatér a 10 négyzetméter/fő  területű korlátozás.
  • Az éttermek, bárok 6.00-tól 22:00-ig lehetnek nyitva, és csak azok a helyek, ahol ülni lehet.
  • Az alapiskolák felső tagozatán és a középiskolákban továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, az alsó tagozaton pedig kimondottan ajánlott.
  • Ajánlott lesz a beltéri sportolás közben (pl. edzőtermekben) is a maszkviselés. Kültéren is kötelező lesz a maszkviselés amennyiben két méteren belül találkozunk olyan személlyel, akivel nem élünk egy háztartásban.

Szlovák részről nem tervezik a határzárat Magyarországgal és Ausztriával, mivel a helyzet hasonló mint Szlovákiában.

A kormány szerdán dönt arról, hogy október elsejétől bevezetésre kerül-e a vészhelyzet/szükségállapot.

 

dunataj.sk

kép: pixabay

Previous articleII. világháborús lövedékeket találtak Gútán
Next articleA megfelelő embert a megfelelő helyre!