HAZA Egyéb Nyugdíjba küldenék Belicát

Nyugdíjba küldenék Belicát

764
hirdetés
42280A Csemadok komáromi üléstermében mutatkoztak be a Magyar Közösség Pártja komáromi járásban induló megyei képviselőjelöltjei, ahol elhangzott: Milan Belica, korábbi HZDS-es politikus – aki 2001-től megyefőnök a Smer és az SNS támogatásával – „megérdemelne egy kis pihenőt”.

A párt teljes, azaz nyolcas listáján négy polgármester, egy-egy járási, illetve helyi elnök is szerepel.  Alábbiakban a kampányrendezvény összefoglalóját olvashatják.

Becse Norbert, aki közel tíz éve a naszvadi alapiskola igazgatója bemutatkozásában kiemelte: a komáromi járás perifériára került, a megyében délre nem igazán néznek, ezért mindent meg kell tenni, hogy az MKP nyolc jelöltje minél nagyobb számban bekerüljön a megyei testületbe. „A járás kilenc középfokú iskolájának megújulását és további fejlődését – ami nekem iskolaigazgatóként kiemelt feladatom – így lesz esélyünk előmozdítani. Menjünk el szavazni, öt perc az egész!” – fogalmazott.
Földes Csaba, Csicsó polgármestere nyolcéves megyei képviselői tapasztalatairól beszélt, amikor kijelentette: „tudom, hogy milyen súlya volt és milyen hatékonyan tudtunk dolgozni, amikor nyolc évvel ezelőtt az 52 fős testületben 12-en lehettünk ott, és tudom milyen most, amikor a kibővített testületben tízen vagyunk.”
Gyarmati Tihamér, szentpéteri mezőgazdász szintén a megyei választások fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen – mint mondta – a megye több hatáskörben érinti az életünket: iskoláinktól az egészségügyi intézményeinken keresztül az úthálózatig. Úgy vélekedett: a komáromi régió erőssége a mezőgazdaság: „itt van a termőföld, itt van a tudás, éppen ezért hiszem azt, hogy új impulzusokat – és ezen keresztül új munkahelyeket – tudnánk adni ennek az iparágnak, illetve az embereknek.” Ennek első lépéseként alakult meg a Gazda Polgári Társulás, ami arra hivatott, hogy összefogja a mezőgazdászokat régiónkban és a Felvidéken – jegyezte meg.
„Belica hosszú ideje ül az elnöki székben, szerintem megérdemel egy kis pihenőt” – fogalmazott Horváth Árpád gútai polgármester, aki úgy véli a jobbközép pártok közös elnökjelöltjével, Galbavýval ez sikerülhet. Fontos lenne ugyanakkor az is, hogy „visszakapjuk az erőnket a megyei döntéshozatalban, hiszen bizonyos okok miatt kevesebben és bizony egy kicsit erőt vesztettek voltunk az elmúlt időszakban” – mondta, hozzátéve: ennek másik oka a megyei választásokon való nagyon alacsony részvételi arány. „Van azonban még 15-20 napunk arra, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ezen változtassunk” – szögezte le.
„Komáromi kórházban születtem, gyermekkoromban a járás útjain bicikliztem, a Jókai Színházba jártam előadásokra, a komáromi múzeum előtt ünnepeltem annak idején március 15-ét – ezek mind olyan megyei fenntartású intézmények, melyekért ma is mindent meg kell tennünk, ezért is kell olyan embereknek bekerülniük a megyei testületbe, akik magyarként gondolkodnak, és akik piros-fehér-zöld szín alatt indulnak a választásokon” – fogalmazott Petheő Attila. Az MKP járási elnöke úgy látja: a párt komáromi listája olyan képviselőjelölteket vonultat fel, akik jelen vannak a járás településein és az emberek életében.
Stubendek László, az MKP országos elnökségének tagja és helyi Csemadok-elnök bemutatkozásában azt hangsúlyozta, hogy míg másutt az idegenforgalom gazdasági potenciál és kitörési pont, addig a járásban ez a terület komoly lemaradásban van. „A régió idegenforgalmi adottságai nincsenek kihasználva, pedig a lehetőségek megvannak, éppen ezért mi olyan szentek igyekszünk majd lenni, akiknek saját maguk, azaz a komáromi régió felé hajlik a keze” – mondta.
Szabó Olga pati polgármester úgy véli: a jelenlegi nehéz helyzeten csak az segíthet, ha minél többen mennek el választani. Fontos tudatosítani – emelte ki – , hogy nem magukért szeretnének megyei képviselők lenni, hanem azért, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék. „Ehhez az kell, hogy minél többen kerüljünk be a megyei testületbe: Komáromból nyolcan, Újvárból négyen, és lévaiakkal is számolunk” – fogalmazott.
Szalay Rozália, aki a 23 éve Kolozsnéma polgármestere megjegyezte: a képviselői munka egyik fontos oldala a szoros együttműködés az emberekkel, a polgári társulásukkal, hiszen „csak a civilekkel közösen tudjuk megvalósítani céljainkat.” Rámutatott: az embereknek példát kell mutatni, és ráirányítani a figyelmüket, hogy jogainkat nem kérnünk kell, hanem azok járnak nekünk. „Ennek a járásnak ugyanazt kell kapnia, mint a többinek, semmivel sem kevesebbet” – tette hozzá.

A komáromi kampányrendezvény részeként az 1956-os forradalom és szabadságharcról is megemlékeztek. Boráros Imre színművész október 23-i ünnepi műsorában mások mellett Gyüre Lajos, Gágyor József és Wass Albert verseit, írásait adta elő.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKomárom két vesztes mérkőzés után, Prievidza ellen győzött
Next articleMagyar nyelvű óriásplakátok miatt követel magyarázatot a szlovák kulturális minisztérium